Νέα παραγωγή Cosmote TV: Οι «Θρύλοι των Γηπέδων» έρχονται στο Cosmote History

Πρεμιέρα κάνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο COSMOTE HISTORY HD, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Θρύλοι των Γηπέδων» σε παραγωγή COSMOTE TV, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάνη.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει, μέσα από συνεντεύξεις, αφηγήσεις και σπάνιο αρχειακό υλικό, τα πορτραίτα σπουδαίων Ελλήνων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, ξεδιπλώνοντας την ίδια την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μέσα από ολοκληρωμένη έρευνα με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών κάθε επεισοδίου, δηλώσεις ανθρώπων του αθλητισμού, πρώην συμπαικτών και ανθρώπων που έζησαν από κοντά την πορεία των «θρύλων» στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και πλάνα αρχείου με σημαντικά στιγμιότυπα από τη δράση των παλαιμάχων στα γήπεδα, η σειρά πραγματοποιεί μια συναρπαστική αναδρομή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναβιώνοντας τις σπουδαιότερες στιγμές από τη ζωή και την καριέρα μεγάλων μορφών που «υπηρέτησαν» ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας. 

Τα 12 ωριαία επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένα στους: Μίμη Δομάζο, Ηλία Υφαντή, Γιώργο Κούδα, Κώστα Νεστορίδη, Νίκο Σαργκάνη, Τάκη Λουκανίδη, Σταύρο Σαράφη, Βασίλη Χατζηπαναγή, Θωμά Μαύρο, Νίκο Κούη, Μίμη Παπαϊωάννου και Γιώργο Σιδέρη. Κάθε επεισόδιο πλαισιώνεται μουσικά από γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώτα Νέγκα κ.α που ερμηνεύουν ένα τραγούδι, αφιερωμένο στον κάθε παίκτη. 

Στην πρεμιέρα της σειράς (Παρασκευή 2/11, 21.00, COSMOTE HISTORY HD) σκιαγραφείται το πορτραίτο του «Στρατηγού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου, και αποκαλύπτονται «άγνωστες» πτυχές της πορείας του από τις αλάνες των Αμπελοκήπων όπου μεγάλωσε, το γήπεδο της Λεωφόρου όπου μεγαλούργησε, μέχρι την καριέρα του σήμερα ως εκπαιδευτή. Ο Μίμης Δομάζος ήταν  50 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1959 έως και τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ το 1971. 

Τα επεισόδια θα προβάλλονται κάθε Παρασκευή βράδυ στις 21.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Τετάρτη στις 18.00. Αμέσως μετά στην προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, θα είναι διαθέσιμα και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

Η νέα σειρά «Θρύλοι των Γηπέδων» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό. Τη νέα σεζόν, το κανάλι θα φιλοξενήσει συνολικά πάνω από 20 νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές.

Συντελεστές:

  • Παραγωγή: COSMOTE TV
  • Επιμέλεια Παραγωγής COSMOTE TV:
  • Νατάσα Βερώνη, Μαρία Κάμινα, Μόιρα Βαρδάκη
  • Οργάνωση - Εκτέλεση Παραγωγής: Πάνος Παπαδόπουλος - Prosenghisi Film & Video
  • Παρουσίαση- Αφήγηση: Γιώργος Λιάνης
  • Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης, Βασίλης Κεχαγιάς
  • Έρευνα: Μαρία Λούκα
  • Σενάριο: Μαρία Λούκα, Γιώργος Λιάνης
  • Production Design: Αρετή Βαρδάκη
  • Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Σωτηρόπουλος
  • Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης, Μυρτώ Πατσαλίδου
  • Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Λαμπίρης
     

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ