Πως να κάνεις το τέλειο μανικιούρ μόνη στο σπίτι!

Κακά τα ψέματα κυρίες μου, αλλά τα φροντισμένα νύχια πάντα εκτιμούνται λιγάκι παραπάνω. Δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα βαμμένα, όμως πιστεύω ότι ακόμα και ένα διάφανο βερνίκι σε ένα περιποιημένο μανικιούρ χρειάζεται.

Για να μην τρέχεις στις αισθητικούς- γιατί είναι έξοδα και αυτό- θα σου δείξω πως να κάνεις το τέλειο μανικιούρ μόνη στο σπίτι. Είμαι σίγουρη ότι έχεις και όζες και γυαλιστικά και λίμα στο σπίτι. Όλες στην ανάγκη βάφουμε όπως όπως τα νύχια μας.

Ξέχνα τα αυτά τα βιαστικά. Πραγματικά δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά χρειάζεται υπομονή και λίγη προσοχή στην λεπτομέρεια. Πάμε να δούμε μαζί, βήμα βήμα τη διαδικασία για το τέλειο μανικιούρ στο σπίτι. Πιάσε τα βερνίκια που θες, τα γυαλιστικά και τις βάσεις και ξεκινάμε. Πάρε και το ασετόν καλού, κακού μπορεί να χρειαστεί να διορθώσεις κάποιο νύχι. Συμβαίνει συχνά σε μένα, αλλά είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Βάψε μόνη τα νύχια σου στο σπίτι

 

Βάση

vasi gia ta nichia

Αρχικά φρόντισε τα χέρια σου να μην έχουν καθόλου λιπαρότητα. Αυτό σημαίνει όχι κρέμες πριν ξεκινήσεις να βάφεις τα νύχια σου. Και αφού ξεκαθαρίσαμε τα βασικά και έχεις φέρεις και τα νύχια σου στο επιθυμητό μήκος ξεκινάμε. Πέρασε μια απαλή στρώση από βάση για τα νύχια. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις και η όζα να απλωθεί καλύτερα, αλλά και να μην μείνει μετά πάνω στο νύχι χρώμα όταν τα ξεβάφεις- να μην «ποτίσει» δηλαδή.

Βερνίκι

vapsimo nichiwn sto spiti

Ήρθε η ώρα να τα περάσεις με το χρώμα. Βούτα το πινελάκι και πάρε μια καλή ποσότητα, τόση όση πιστεύεις ότι θα χρειαστείς για να βάψεις το νύχι σου. Σκούπισε το περιττό βερνίκι στην άκρη από το μπουκαλάκι. Κάνε μα κάθετη γραμμή στη μέση του νυχιού και έπειτα με απαλές κινήσεις ξεκίνα να απλώνεις την όζα σε όλο το νύχι. Αν βάψεις και πετσάκι δεν πειράζει, με μια μπατονέτα και ασετόν στο τέλος θα βγει.

Δεύτερη στρώση

defteri strwsi vapsimatos

Αφού περάσεις και τη δεύτερη στρώση, περίμενα 2-3 λεπτά και πέρνα ακόμα μια στρώση χρώματος. Με τον ίδιο τρόπο και προσεχτικά- όχι βιαστικά- έτσι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Μπορείς αν θέλεις να κάνεις ένα χέρι τη φορά για να μην φοβάσαι ότι μπορεί να τα ακουμπήσεις και αν τα χαλάσεις.

Γυαλιστικό/ Top coat

top coat gia ta nichia

Τέλος, τελείωσε το μανικιούρ σου απλώνοντας μια στρώση γυαλιστικό. Για να δώσεις την λάμψη και το εφέ λες και μόλις βγήκες από κέντρο αισθητικής. Αν προτιμάς ένα πιο ματ αποτέλεσμα και κάτι όχι τόσο λαμπερό, υπάρχουν στην αγορά ματ top coats που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Με το γυαλιστικό επίσης, «κλειδώνεις» το χρώμα για να μην ξεβάψει εύκολα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ