Οι 5 καλύτερες φράσεις για να του εξηγήσεις πως δεν σου αρέσει

Κάποιες φορές βλέπουμε ότι αρέσουμε σε κάποιον που δεν μας ελκύει, και αν μας εξομολογηθεί τι νιώθει θα πρέπει να του το πούμε ώστε να μη νομίζει πως μπορεί να κάνει κάτι μαζί μας. Αυτό που δεν ξέρουμε ποιες ακριβώς είναι οι καλύτερες φράσεις για να πούμε όταν έρθει η στιγμή, γιατί τότε είναι που κομπλάρουμε.

Πρέπει σίγουρα να είμαστε ευγενικές, αλλά και αποφασιστικές (σαν να ξεκολλάμε ένα χανζαπλάστ!) Κανείς δεν θέλει να κάνει κάποιον να νιώσει άσχημα, όπως σε κανέναν δεν αρέσει να τον απορρίπτουν. Όμως δεν μπορείς να νιώσεις πράγματα για κάποιον… με το ζόρι! Τι γίνεται, λοιπόν;

Πώς μπορείς να του απαντήσεις ότι δεν σου αρέσει… ευγενικά; Το ediva σου δίνει τη λύση με 5 ωραίες εκφράσεις

 

1.«Καταλαβαίνω πώς νιώθεις»

suzitisi filon

Έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να μεταδώσεις το μήνυμα που θέλεις, όταν του δώσεις να καταλάβει ότι είσαι σε επαφή με τα συναισθήματά του. Το να αναφερθείς σε αυτά δείχνει ότι σέβεσαι αυτόν σαν άτομο, αλλά και όσα έχει να σου πει. Έτσι, η απόρριψη που θα νιώσει δεν θα είναι τόσο μεγάλη.

2. «Με κάνεις να νιώθω…»

kitrinos toixos

Η αναφορά στα δικά σου συναισθήματα θα σε απομυθοποιήσει στα μάτια του, ενώ θα δείξεις ότι αγνοείς εντελώς όσα έχει να σου πει. Μπορείς να δηλώσεις ότι δεν τον βλέπεις ερωτικά, αλλά ταυτόχρονα να δείξεις ότι σε κολάκευσε, ότι θεωρείς γλυκά όσα είπε, ή ότι χαίρεσαι με το θάρρος του να σου μιλήσει.

3. «Δεν μπορεί να γίνει κάτι με εμάς, διότι…»

couple discussion

Κάποιοι δεν αρκούνται στο «απλά δεν μ’ αρέσεις», αλλά θέλουν και κάποιο λόγο. Υπάρχουν βέβαια διάφορες δικαιολογίες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι και αρκετά κλισέ. Είναι λοιπον προτιμότερο να πεις κάτι που όντως ισχύει, διότι το ψέμα φαίνεται και πληγώνει.

4. «Είσαι σημαντικός για μένα, θέλεις να μείνουμε φίλοι;»

friends in class

Αυτή η φράση είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, διότι κάποιοι την εκτιμούν και κάποιοι νιώθουν ακόμα χειρότερα. Εννοείται ότι θα το πεις μόνο εάν είστε ήδη φίλοι και κυρίως εάν όντως το θέλεις. Από εκεί και μετά, άσε τον ίδιο να αποφασίσει αν θέλει να βρίσκεται στη ζωή σου έστω σαν φίλος.

5. «Είμαι σίγουρη για όσα σου λέω, μην έχεις ελπίδες»

see someone

Πρέπει να καταλάβει ότι δεν το παίζεις δύσκολη ούτε έχεις καμιά αμφιβολία για όσα του λες. Εάν δεν είσαι σίγουρη, ζήτα του λίγο χρόνο να σκεφτείς, αλλά σε καμία περίπτωση μην παίζεις με τα αισθήματά του. Σίγουρα αξίζει να προχωρήσει στη ζωή του – κι αν δεν πειστεί, φρόντισε να σε δει με κάποιον άλλον.

Όπως και να επιλέξεις να το πεις, να είσαι ήρεμη, αλλά ειλικρινής και σταθερή. Το σημαντικό είναι να διατηρήσει μια καλή εικόνα για σένα και να μη νιώσει ότι τον απέρριψες με τρόπο που τον μειώνει ή τον προσβάλλει προσωπικά.

Ίσως αρχικά από το σοκ ή από την πίκρα να μην αντιδράσει και τόσο καλά στην απάντησή σου, όσο προσεκτική κι αν είναι, εσύ όμως θα είσαι ήσυχη ότι φέρθηκες σωστά. Κι επειδή η ζωή δεν τελειώνει σε έναν έρωτα, αργότερα θα καταλάβει και μόνος του ότι έκανες το σωστό – και θα το εκτιμήσει!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ