Πολεμικές κραυγές από την Τουρκία για την επέκταση της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια (Βίντεο)

Επανέρχεται το casus belli στο προσκήνιο.

Ο εκπρόσωπος του AKP, Ομέρ Τσελίκ, απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα, με αφορμή την επέκταση της χώρας μας στα 12 ναυτικά μίλια, υπενθυμίζοντας το casus belli.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πολιτικός δήλωσε σε χθεσινή (31/10) συνέντευξη Τύπου: «Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Ελλάδα κάνει τη δική της νομοθεσία. Θα πω κάτι ξεκάθαρο. Αυτή είναι μία πολύ επικίνδυνη προσέγγιση. Τους υπενθυμίζω την προειδοποίηση του κοινοβουλίου το 1995. Η παραμικρή προσπάθεια από την Ελλάδα για επέκταση των χωρικών υδάτων θα προκαλέσει την πιο σκληρή απάντηση της Τουρκίας. Οι ναυτικές δυνάμεις μας έχουν πολύ υψηλές επιδόσεις στην παράκτια ασφάλεια».

Σχετικά με τις έρευνες στην Κύπρο είπε: «Το έβδομο οικόπεδο που αναφέρουν έχει σαφείς συντεταγμένες. Είναι περιοχή στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας. Δεν πρέπει να διεκδικούν δικαιώματα εδώ. Πάντα το κάνουν αυτό. Κάνουν μονομερείς απόπειρες. Η απαραίτητη απάντηση δίνεται από τις ένοπλες δυνάμεις μας. Συμβουλεύουμε την ελληνική πλευρά να μην προβεί σε καμία ενέργεια. Να μην ξεχάσουν την προειδοποίηση του 1995».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ