Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέο σμαράγδι- «γίγας» στη Ζάμπια: Έχει 5.655 καράτια & ζυγίζει 1 κιλό - Φώτο

Η τρομερή αυτή ανακάλυψη προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού τόσο στους εργάτες όσο και στους ιδιοκτήτες του ορυχείου, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο σμαράγδι που ανακαλύπτεται στην αφρικανική ήπειρο εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Το τεράστιο σμαράγδι, που ονομάστηκε «λιοντάρι», φέρει το χαρακτηριστικό βαθύ πράσινο χρώμα των πολύτιμων λίθων, που πλέον κοστολογούνται ακριβότερα από τα διαμάντια αλλά κι όλους τους υπόλοιπους πολύτιμους λίθους.

Το συγκεκριμένο σμαράγδι αναμένεται να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του ορυχείου τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, καθώς αρχικά θα κοπεί σε μικρότερα κομμάτια κι εν συνεχεία τα κομμάτια αυτά θα δημοπρατηθούν σε οίκο δημοπρασιών στην Σιγκαπούρη.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως παρά το τεράστιο μέγεθός του, το «λιοντάρι» δεν είναι το μεγαλύτερο σμαράγδι που ανακαλύπτεται στα χρονικά του ορυχείου Γκέμφιλντ, καθώς πριν από περίπου 10 χρόνια περίπου στο ίδιο σημείο είχε βρεθεί ένα σμαράγδι 1,5 κιλού και 6.225 καρατίων, αναφέρει το forbes.com.

Τέλος, για την ιστορία να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο σμαράγδι στην ιστορία είχε βρεθεί το 2012 σε ορυχείο της Βραζιλίας και ζύγιζε περίπου 11 κιλά, ενώ τα 57.500 καράτια του κοστολογήθηκαν στα 1,2 εκ. δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ