Νέα μελέτη μας αποκαλύπτει τη διατροφή που μειώνει τον καρκίνο του εντέρου

Η μελέτη περιλάμβανε περισσότερους από 2.800 ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Εκείνοι, των οποίων οι διατροφικές συνήθειες πριν από τη διάγνωση του καρκίνου ανταποκρίνονταν περισσότερο στις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είχαν κατά 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου κατά την περίοδο της μελέτης, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή πριν τη διάγνωση.

Εν τω μεταξύ, όσοι είχαν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες πριν τη διάγνωση, είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρκίνο του παχέος εντέρου, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν υγιεινή διατροφή.
Ακόμη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου του παχέος εντέρου, τα άτομα με τις πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο του παχέος εντέρου και 38% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ανθυγιεινή διατροφή. 

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η διατροφή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για καλύτερη πορεία της υγείας των ασθενών με καρκίνο του παχέος εντέρου, αναφέρει το onmed.gr.

«Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που γνωρίζουμε ότι εξέτασε την αλλαγή στην ποιότητα της διατροφής και την εξέλιξη του καρκίνου του παχέος εντέρου», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Mark Guinter.

«Αυτά τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι μια διατροφή υψηλής ποιότητας μετά τη διάγνωση, ακόμη και αν ήταν ανθυγιεινή πριν, μπορεί να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου των πασχόντων από καρκίνο του παχέος εντέρου» πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ οι επιζώντες καρκίνου του παχέος εντέρου είναι περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια.

*Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Oncology.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ