Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς: Όλη η λίστα με τις υποψήφιες του 2018 - Κάποια φαίνεται επικρατέστερη αλλά... (Φωτό)

Η συγκεκριμένη λέξη τετραπλασίασε τη χρήση της τα τελευταία χρόνια.

Η λέξη της χρονιάς όχι μόνο δεν είναι μίας χρήσης, αλλά τα τελευταία χρόνια απαντά τέσερις φορές περισσότερο λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ναι, η λέξη της χρονιάς είναι το «single-use» κι αφορά στην ευαισθητοποίηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι ιθύνοντες του Collins Dictionary, παρ' όλα αυτά, είχαν κι άλλες λέξεις κατά νου.

Συγκεκριμένα, ήταν το «backstop» (το σύστημα που ενεργοποιείται όταν δεν επιτυγχάνεται συμφωνία), το «floss» (προέρχεται από το ομώνυμο είδος χορού στο οποίο οι γοφοί κινούνται προς μία κατεύθυνση τη στιγμή που τα χέρια βρίσκονται στην αντίθετη) και το «gammon» (αφορά συνήθως σε ένα μεσήλικο άτομο που είναι υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.).

Επίσης, στην τελική λίστα συμπεριλαμβάνονταν κι οι εξής λέξεις: «gaslight» (προσπάθεια χειραγώγησης ενός ανθρώπου με ψευδείς πληροφορίες), «plogging» (ο σουηδικός τρόπος του να κάνει κάποιος τζόκινγκ και να μαζεύει σκουπίδια ταυτόχρονα), «VAR» (ο ηλεκτρονικός βοηθός διαιτητή ιδίως σε ποδοσφαιρικούς αγώνες), «vegan» (αυτός που απέχει από οτιδήποτε έχει ζωική προέλευση), «whitewash» (η επιλογή ενός λευκού ηθοποιούς για ρόλους που αφορούν σε μειονότητες).

Εντούτοις, κατά την εκτίμησή μας, η λέξη του 2018 είναι το «MeToo» που έφτασε μέχρι την τελική λίστα κι αφορά στο κίνημα δημοσιοποίησης σεξουαλικών παρενοχλήσεων, κυρίως σε γυναίκες, στον εργασιακό χώρο.

Άρχισε από το Χόλιγουντ και τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ