Πως και πού θα κάνετε online αίτηση για επίδομα θέρμανσης, οικογενειακό γιατρό, επίδομα αλληλεγγύης κλπ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε συγκεντρωμένα.

Για οικογενειακό γιατρό

Η αίτηση για την νέα παροχή του ΕΣΥ μπορεί να γίνει (και) online και σε κάθε δημόσια δομή (ΙΚΑ). Χάριν ευκολίας, προτιμήστε την ηλεκτρονική δίοδο. Μπαίνετε εδώ, με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε τον Οικογενειακό Ιατρό από τους διαθέσιμους και υποβάλλετε/εκτυπώνετε την αίτηση σας.

Για επίδομα στέγασης

Η πλατφόρμα που θα γίνουν οι αιτήσεις για το νέο επίδομα στέγασης θα ανοίξει για τους δικαιούχους από 1η Ιανουαρίου 2019. Για να κάνετε την αίσητη θα πρέπει να πληροίτε συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια. Δείτε τα κριτήρια εδώ

Για το κοινωνικό μέρισμα

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει παρέλθει, και θα «ανοίξει» προσεχώς με το νέο ΦΕΚ. Γενικά, η αίτηση για κοινωνικό μέρισμα γίνεται από αυτήν εδώ την σελίδα. Επιβεβαιώνετε τον ΑΜΚΑ σας και τα προσωπικά σας στοιχεία, και το σύστημα αυτόματα σας ενημερώνει για το αν πληροίτε ή όχι τα κριτήρια. Για να επικυρώσετε την αίτηση πατάτε το κουμπί Έγκριση/Συναίνεση και εμφανίζεται το ποσό μερίσματος όπου αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας, αναφέρει το in2life.gr.

Για το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μια φορά ανά εξάμηνο από 1η Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας την αίτηση που διατίθεται ηλεκτρονικά σε αυτήν ιστοσελίδα. Η προθεσμία για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ανοιχτή και η αίτηση μπορεί να υποβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος. Σημειώστε πως η αίτηση υποβάλλεται από τον ενήλικο υπόχρεο υποβολής φορολογικής δήλωσης ή τον/την σύζυγο του υπόχρεου υποβολής φορολογικής δήλωσης εισοδήματος του νοικοκυριού. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Για το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Οι αιτήσεις ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού προγράμματος της Η.ΔΙ.Κ.Α. και αφορούν δύο κατηγορίες. Την κατηγορία ΚΟΤ Α’ στην οποία εντάσσονται όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (δείτε τις εδώ) και την κατηγορία ΚΟΤ Β’, στην οποία υπάγονται όσοι πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις. Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του νοικοκυριού, ή τη σύζυγό του με απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας να είναι ήδη στο όνομά του ή της συζύγου του. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε την αίτηση. 

Δείτε περισσότερα στη σελίδα της ΔΕΗ

Για το επίδομα θέρμανσης

Η ΚΥΑ για το επίδομα αναμένεται στα τέλη του χρόνου ή ακόμη και στις αρχές του 2019, ενώ αναλυτικά οι δικαιούχοι για την περίοδο από 15/10/2018 έως 30/4/2019 αναφέρονται εδώ. Οι αιτήσεις για φέτος έχουν κλείσει, αλλά γενικά η διαδικασία περιλαμβάνει την είσοδο σε αυτήν τη σελίδα, και την καταχώρηση στοιχείων όπως ο Αριθμός Παροχής της ΔΕΗ, η επιλογή διαμονής σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία, την καταχώρηση του ΙΒΑΝ και την αποδοχή των σχετικών όρων

Για το επίδομα παιδιού

Εφ’ όσον πληροίτε τα κριτήρια (δείτε τα εδώ) μπορείτε να κάνετε αίτηση για το επίδομα παιδιού, μέσα από τη σχετική πλατφόρμα, με τους κωδικούς σας για το TaxisNet. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας. Για την αίτηση είναι απαραίτητο να έχετε υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Ε1) φορολογικού έτους 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ