Κρύα σούπα με αγγούρι και κομματάκια σολομού - Ιδανική για τα γεύματα του καύσωνα

Υλικά για 4 άτομα     100 γραμ. καπνιστός σολομός 3 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά 2 αγγούρια 2 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ 1 σκελίδα σκόρδο ½ κουτ. του γλυκού σκόνη κάρυ (μέτριας έντασης) λίγο κύμινο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για 4 άτομα    

100 γραμ. καπνιστός σολομός
3 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 αγγούρια
2 κουτ. της σούπας χυμός λάιμ
1 σκελίδα σκόρδο
½ κουτ. του γλυκού σκόνη κάρυ (μέτριας έντασης)
λίγο κύμινο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
   
1. Καθαρίζετε τα αγγούρια και αφαιρείτε τα σπόρια τους. Τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια και τα βάζετε στο πολυμίξερ ή στο μπλέντερ με το σκόρδο, το κάρυ, το κύμινο και λίγο αλάτι. Τα πολτοποιείτε και περνάτε τον πολτό από το σουρωτήρι.
   
2. Ανακατεύετε με το γιαούρτι και τον χυμό λάιμ και αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
   
3. Λίγο πριν σερβίρετε, ψιλοκόβετε τον σολομό. Μοιράζετε την σούπα στα πιάτα, γαρνίρετε με τον σολομό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: driskas.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ