Το παράπονο του Σέρβου Προέδρου από τους Μακρόν: «Ήμουν σκυφτός από ντροπή στην τελετή - Δεν έφυγα για να μην γίνει σκάνδαλο» (Φωτό)

Στην τελετή για την 100ή επέτειο από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Περισσότεροι από 70 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συγκεντρώθηκαν, την Κυριακή (11/11), στο Παρίσι, για να τιμήσουν την 100ή επέτειο από τη λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν κι ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος εξέφρασε το παράπονό του για τη συμπεριφορά της Γαλλίας απέναντι στη χώρα του.

Η Σερβία, αναλογικά με τον πληθυσμό της, είχε τα περισσότερα θύματα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μιας κι έχασε το 62% των ανδρών.

Έτσι, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με το bfmtv.com, ένιωσε ντροπή για τη θέση που είχε στην τελετή, καθώς μπροστά του βρισκονταν ο Πρόεδρος του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, κι η Κροάτισσα ομόλογός του, Κολίντα Γραμπάρ-Κιτάροβιτς.

Ο Σέρβος Πρόεδρος, μάλιστα, δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια της τελετής είχα ένα κόμπο στο λαιμό, στεκόμουν συνεχώς σκυφτός, αλλά δεν θέλησα να αποχωρήσω για  να μην δημιουργήσω σκάνδαλο».

Ο Γάλλος Πρέσβης στη Σερβία, Φρεντερίκ Μοντολόνι, υποχρεώθηκε να απολογηθεί: «Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Πρόκειται για θλιβερό λάθος και παρακαλώ τον Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, και τον σερβικό λαό να αποδεχθούν την συγγνώμη μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ