Graham Young : O χημικός διάνοια σκότωσε με δηλητήριο στο τσάι την μητριά του & μετά ξεπάστρευε έναν έναν τους συναδέλφους του (φωτό)

Ο Graham Young πήγε την ιδέα του «τρελού επιστήμονα» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Ο Γκράχαμ Γιουνγκ, γνωστός και ως «τρελός επιστήμονας», είχε εμμονή με τους κατά συρροή δολοφόνους και τη Χημεία. 

Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1947 στο Βόρειο Λονδίνο και έμεινε ορφανός από μητέρα αφού η ίδια πέθανε μετά τη γέννα από φυματίωση. Ο Πατέρας του δεν μπορούσε να  συντηρήσει τον ίδιο και την αδελφή του. Έτσι τον έστειλε να ζήσει με τη θεία του Winnie.

 Ο Young μεγάλωσε προσηλωμένος στη θεία του τα επόμενα δύο χρόνια και όταν πήγε να ζήσει με τον πατέρα του, ο οποίος ξαναπαντρεύτηκε το 1950, απέκτησε σοβαρό άγχος αποχωρισμού.

Τα μαθητικά του χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα ενώ ο ίδιος εξόργιζε τους συμμαθητές του και ήταν πολύ μοναχικός.

Τότε ξεκίνησε και η ενασχόλησή του με την χημεία και την τοξικολογία. Ο πατέρας του Γκράχαμ αποφάσισε να του πάρει ένα σετ χημείας για να απασχολείται. Ποτέ δεν φαντάστηκε πως το πάθος του γιου του για την επιστήμη θα μετατραπεί σε κάτι αμαρτωλό και θα έχει σαν αποτέλεσμα τον θάνατο της μητριάς του.

Όταν ο Γκράχαμ ήταν 13, είχε τις γνώσεις ενός τελειόφοιτου φοιτητή της χημείας! Ο νεαρός είχε πάθος με την συγκεκριμένη επιστήμη και διάβαζε οτιδήποτε είχε σχέση με αυτή. Συχνά έφτιαχνε δικά του μείγματα και χρησιμοποιούσε μάλιστα και χημικά από το σπίτι (καθαριστικά κτλπ) προκειμένου να κάνει πειράματα.

Στη εφηβεία του, ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον για τον Χίτλερ και συνήθιζε να κυκλοφορεί με σβάστικες, ενώ έκανε λόγο για μυστικές ιεροτελεστίες. Την ίδια περίπου εποχή, εξαφανίστηκαν πάρα πολλές γάτες από την περιοχή. Ο περίεργος νέος, παράλληλα, ήταν σχεδόν εμμονικός με τη χημεία και τη τοξικολογία. 

Τότε ο Graham Young άρχισε να δοκιμάζει τις γνώσεις του για τα δηλητήρια, χρησιμοποιώντας πραγματικούς ανθρώπους ως πειραματόζωα του. Θα σέρβιρε τσάι με δηλητηριώδη παρασκευάσματα στην οικογένεια και τους συμμαθητές του. 

Το 1961, η μητριά του Molly άρχισε να έχει άσχημους στομαχικούς πόνους. Ο πατέρας του Young και η μεγαλύτερη αδελφή του άρχισαν να υποφέρουν με παρόμοιους πόνους σύντομα. Ένας συμμαθητής που ονομάζεται Christopher Williams ανέπτυξε επίσης  τα ίδια συμπτώματα.

Αλλά κανείς δεν υποψιαζόταν ότι ο νεαρός  είχε να κάνει με τις μυστηριώδεις ασθένειες. Υπολόγισαν ότι ήταν κάποιο είδος λοίμωξης στο στομάχι.

Κάποια στιγμή, λόγω των πολλών πειραμάτων τελικά η μητριά του πέθανε. Ο 13χρονος Γκράχαμ επίτηδες της είχε δώσει μεγάλες ποσότητες από αντιμόνιο  προκειμένου να επισπεύσει τον θάνατο της. Ποτέ δεν αποδείχτηκε πως την σκότωσε, αν και υπήρχαν αρκετά στοιχεία, ωστόσο ο Γκράχαμ παραδέχτηκε πως επίτηδες μόλυνε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του με τον ιό.

Η μητριά του τελικά πέθανε και στον οργανισμό της βρήκαν ίχνη μπελαντόνας. Η γυναίκα είχε αποκτήσει «ανοσία» στο αντιμόνιο και το βράδυ πριν από τον θάνατό της, ο Γκράχαμ είχε ρίξει στο τσάι της την επικίνδυνη σκόνη μπελαντόνας.... 

Στις 23 Μαΐου 1962, ο Graham Young συνελήφθη. Ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία της μητριάς του καθώς και τη δηλητηρίαση των άλλων μελών της οικογένειάς του. Αλλά λόγω της αποτέφρωσής της, δεν υπήρχαν στοιχεία που να τεκμηριώνουν την ομολογία του και δεν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία. Αντ 'αυτού, τοποθετήθηκε σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας... 

Εκεί ο Graham κατασκεύασε μια ουσία που έμοιαζε με τη ζάχαρη και την έριχνε στο ροφήματα των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού. Στα σχεδόν 8 χρόνια που έμεινε στο νοσοκομείο, πολλοί ασθενείς παρουσίασαν παράξενα συμπτώματα, ενώ ένας τρόφιμος πέθανε. ... 

Μετά την αποφυλάκιση του, υποσχέθηκε στον εαυτό του να σκοτώσει ακόμα μερικούς ανθρώπους: έναν για κάθε μέρα που πέρασε έγκλειστος! Τελικά η δράση του αποκαλύφθηκε και καταδικάστηκε σε 4 φορές ισόβια. Πέθανε στη φυλακή το 1990 με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αυτοκτόνησε, δηλητηριάζοντας τον εαυτό του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ