Αυτοί είναι οι 10 πιο ακριβοί δρόμοι στον κόσμο - Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Ερμού

Μια νέα έκθεση της C&W, αναλύει ποιοι δρόμοι είναι οι πιο ακριβοί στον κόσμο.

Ανάμεσα σε 446 εμπορικά σημεία 65 χωρών η έκθεση της C&W, ανακάλυψε ποιοι είναι οι ακριβότεροι και πιο εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο με αρτηρία Causeway Bay στο Χονγκ Κονγκ όπου το ετήσιο μίσθωμα διαμορφώνεται σε 24.606 ευρώ.

Κάποτε η λίστα με τις ακριβότερες εμπορικές πιάτσες στον κόσμο είχε μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Η… φτωχή και ταπεινή οδός Ερμού φιγουράριζε στις 10 πιο ακριβές του πλανήτη, δίπλα σε δρόμους στρωμένους με χρυσάφι όπως η 5th Avenue στη Νέα Υόρκη, η New Bond Street στο Λονδίνο κ.λπ.

Μετά από μια 10ετία κρίσης στο εμπόριο και πτώσης των ενοικίων ο πεζόδρομος της Ερμού έχει πέσει αρκετά όμως δείχνει να ανακάμπτει αισθητά. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων Cushman&Wakefield η οδός Ερμού κέρδισε από πέρυσι 4 θέσεις και από τη 19η θέση βρέθηκε στην 15η. Το μηνιαίο ενοίκιο στην κεντρική εμπορική αρτηρία της Αθήνας ανέρχεται σε 250 ευρώ ανά τ.μ. από 220 ευρώ το 2017. Πριν από χρόνια είχε προσεγγίσει και τα 300 ευρώ το τ.μ. ενώ ο «αέρας», δηλαδή τα λεφτά κάτω από το τραπέζι ήταν μεγάλος. Η κρίση εξορθολόγησε τις τιμές αλλά φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης καθώς επανέρχεται το ενδιαφέρον για τις ισχυρές εμπορικές πιάτσες.

Η σχετική βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τις «δειλές» προσπάθειες να ενισχυθεί η κατανάλωση και το εμπόριο, δίνουν ένα τόνο αισιοδοξίας στην αγορά.

Ακολουθεί η 5η Λεωφόρος στη Νέα Υόρκη όπου το ετήσιο ενοίκιο για κάθε τ.μ. φτάνει τα 20.733 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε εναλλαγή στις δύο πρώτες θέσεις ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε η Bond Street στο Λονδίνο με ετήσιο μίσθωμα 16.071 ευρώ. Ακολουθεί η Avenue des Champs Elysees στο Παρίσι με 13,992 ευρώ, κερδίζοντας μία θέση και πέμπτη από τέταρτη πέρυσι έπεσε η Via Montenapoleone στο Μιλάνο.

Τη δεκάδα των χρυσοφόρων δρόμων του κόσμου κλείνουν οι Ginza στο Τόκιο με 11.232 ευρώ ετησίως, η Pitt Street Mall στο Σίδνεϊ με 8.882 ευρώ, στην 8η θέση είναι η Myeongdong με 8.364 ευρώ ετησίως, ένατη η Bahnhofstrasse στη Ζυρίχη με 7.872 ευρώ και δέκατη είναι η Kohlmarkt στη Βιέννη με 4.740 ευρώ.

Δείτε τις άλλες 10 οδούς που ακολουθούν

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ