Ταξιδέψτε στη μαγική Ρώμη: Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο & γοητευτείτε από την αρχιτεκτονική της!

Η Ρώμη πρόκειται για μια κλασική πρωτεύουσα που δεν θα τη βαρεθείτε ποτέ, δεν χάνει τη λάμψη και το μοναδικό στιλ της, ενώ πολύ δύσκολα θα την εξαντλήσετε.

Στο ιστορικό της κέντρο «συνωστίζονται» μεγαλοπρεπή κτίρια: από αψίδα σε palazzo, από μουσείο σε σιντριβάνι και από forum σε basilica, θα νιώθετε ότι πηγαίνετε πίσω στο χρόνο.

Συγκλονιστικοί ναοί, γοητευτικές πλατείες, κλασάτες κατοικίες, μεσαιωνικά σοκάκια και ο Τίβερης συνθέτουν μια πόλη 100% ερωτεύσιμη. Όμως αυτή η grande dame με Ιστορία χιλιετιών δεν είναι απλώς ένα ζωντανό μουσείο, διαθέτει επίσης τσαχπινιά και χάρη.

Οι Ρωμαίοι είναι άνθρωποι με μπρίο: ψηλοτάκουνα σε αρχαία πλακόστρωτα (δυστυχώς, πολλά έχουν αντικατασταθεί με άσφαλτο), άριστης ποιότητας gelato (μέχρι και ντομάτα έχουν φτιάξει οι αθεόφοβοι!), far niente σε πλατείες και μπαράκια – και να μην παραλείψουμε τη μανία τους με το shopping και τις βέσπες-σήμα κατατεθέν της πόλης.

Αν και η Ρώμη δεν θεωρείται προορισμός για nightlife, υπάρχουν αρκετά bars και clubs στο Testaccio και στην Ostiense.

Τέλος, το φαγητό μοιάζει με την πόλη: ακόμη και η pizza στο δρόμο έχει ποιότητα, νοστιμιά και φαντασία, αναφέρει το athinorama.gr.

Πότε να πάτε
Με την πρώτη ευκαιρία. Το κλίμα δεν αποτελεί αντικίνητρο και η τουριστική κίνηση σπάνια μειώνεται. Ένα εύκολο weekend, τουλάχιστον όσον αφορά τον καιρό και τις πτήσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ