Το πρώτο πρόσωπο & ερωμένη της Coco Chanel: Tο χυμώδες μοντέλο Marie-Hélène Arnaud - Bρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της στα 52!

Το όμορφο μοντέλο στο οποίο επένδυσε η Coco Chanel... 

Γεννημένη το 1934 στο Montmorency στα βόρεια προάστια του Παρισιού, το μοντέλο και ηθοποιός Marie-Hélène Arnaud ξεκίνησε στον οίκο Chanel ως το πρώτο μοντέλο του.

Στα 24 της η Arnaud έγινε το δημόσιο "πρόσωπο της Chanel"την δεκαετία του 1950. Έκανε επίσης καριέρα και ως ηθοποιός.

Η γαλλίδα σχεδιάστρια Coco Chanel ξεκίνησε την πρώτη της συλλογή στο εκθεσιακό της κατάστημα Cambon στο Παρίσι στις 5 Φεβρουαρίου 1954. Για την επίδειξη προσέγγισε τη Marie-Hélène. Η Chanel είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει προσωπικότητες και γυναίκες "με πλούσια στήθη και γοφούς - με ένα πραγματικό σχήμα γυναίκας. Πρέπει να έχουν κομψότητα είχε τονίσει.

Η Marie-Hélène Arnaud εντυπωσίασε με το υπέροχο χυμώδες σώμα της και τους τέλειους γοφούς της. Από τότε έγινε η μούσα της Σανέλ μέχρι και το 1960, Για 10 ολόκληρα χρόνια ήταν ‘’το πρόσωπο’’ του οίκου και ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα της εποχής.

Η Arnaud ανακοίνωσε το 1960 ότι δεν επιθυμούσε πλέον να εργάζεται για τον οίκο Chanel, έχοντας κουραστεί από τη ζωή ενός μοντέλου. Η Σανέλ έδειξε την δυσαρέσκειά της για την αποχώρηση του πιο μεγάλου μοντέλου του οίκου της και προσπάθησε να την κρατήσει προσλαμβάνοντας τον πατέρα της ως διευθυντή της εταιρείας με υπερβολικό μισθό, καθώς και υπονοώντας ότι η ίδια η Arnaud θα γίνει διευθύντρια του οίκου.

Φήμες σύντομα φούντωσαν και ήθελαν την Chanel και την Arnaud να είναι ζευγάρι, σύμφωνα με τον βιογράφο του Sam Spiegel. O Spiegel συνήθιζε να λέει στους ανθρώπους ότι το πανέμορφο μοντέλο ήταν το κορίτσι της Coco Chanel, επειδή ήταν λεσβία που την έκανε παρθένα στα μάτια του. Ωστόσο, η Justine Picardie ισχυρίζεται ότι η σχέση της Chanel με την  Marie - Helene - καθώς και με το αμερικανικό μοντέλο Suzy Parker - ήταν «ένα περίεργο μείγμα μητρικής καθοδήγησης, αντί για κάτι πραγματικά σεξουαλικό».

Τελικά το 1960 η Marie-Hélène Arnaud αποφάσισε να αποχωρήσει. Αφού έφυγε από την Chanel, κυκλοφόρησε την δική της σειρά ρούχων για το πολυκατάστημα Grande Maison de Blanc στην πλατεία Place de l'Opéra. Αυτό της το επαγγελματικό βήμα δεν πήγε καλά και γρήγορα η Marie-Hélène τα παράτησε.

Όπως πολλά μοντέλα της εποχής, η Arnaud εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες. Η μεγαλύτερη ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ήταν ο ρόλος της στο μιούζικαλ Gigi, το οποίο κέρδισε ρεκόρ εννέα Όσκαρ το 1958.

Η ερωτική της ζωή δεν έγινε ποτέ γνωστή στον κόσμο αφού η ίδια ήταν πολύ μυστικοπαθής. Ένα πρωί Οκτωβρίου του 1986 και σε ηλικία 52 ετών η Arnaud βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο της. Αυτό κινητοποίησε αμέσως τις αρχές οι οποίες δεν βρήκαν ποτέ αν ο θάνατός της ήταν αυτοκτονία ή απλή καρδιακή προσβολή.  Κανείς δεν θα μάθει. 

(Δείτε περισσότερες φωτό στην gallery)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ