Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα μας λέει 5+1 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το botox

Ντεμπούτο στα… ενέσιμα; Μερικά facts πριν κλείσεις ραντεβού.

Σκέφτεσαι το botox; Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα μας λέει όσα πρέπει να ξέρεις πριν κλείσεις το ραντεβού.

Το σκέφτεσαι και το ξανά σκέφτεσαι: «Να κάνω botox;». Είτε είσαι ακόμα αρκετά διστακτική είτε το έχεις πάρει απόφαση, καλό θα ήταν να είσαι ενημερωμένη για τα βασικά. Ανακάλυψε παρακάτω 6 basic γνώσεις για το botox.

1.Τι είναι το botox
Το botox είναι ένα είδος φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη). 

2. Πώς γίνεται
Εγχέεται τοπικά με ένεση με στόχο να μειώσει τις συσπάσεις εκείνων των μυών που κινούν το δέρμα, και προκαλούν ρυτίδες και μικρές γραμμές. Ιατρικά, χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας, στις μασχάλες.

3.Η ηλικία (δεν) παίζει ρόλο
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περιορισμός και το πότε θα ξεκινήσεις εξαρτάται από το πρόσωπο και όχι από την ηλικία σου. Αν έχεις έντονη εκφραστικότητα, για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεσαι botox και από την ηλικία των 25. Πάντως, το να ξεκινάς θεραπεία προληπτικά από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής σου είναι μια άποψη που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος.

4. Θα πονέσεις… λίγο
Το botox γίνεται με μια μικρή ένεση. Οι περισσότεροι γιατροί χρησιμοποιούν αλοιφή με αναισθητική δράση, τοπικά, αλλά η αλήθεια είναι πως θα νιώσεις το τσίμπημα. Μην τρομάζεις! Θα είναι ανεκτό και στιγμιαίο.

5. Δεν θα αργήσεις να δεις αποτέλεσμα
Η επίδραση του ξεκινά μετά από μερικές μέρες και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ορατό περίπου μετά από 2 εβδομάδες.

6.Don’t
Για ένα 24ωρο δεν πρέπει να έρθεις σε επαφή με οτιδήποτε θα αυξήσει την αιμάτωση ή τη θερμοκρασία στο μέτωπο σου – δηλαδή, γυμναστική, χαμάμ, σάουνα,μαγείρεμα, πιστολάκι. 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Βρείτε τον Ιάκωβο Γκόγκουα στο Instagram

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ