Θα είναι η Ελθήνα Αγγελοπούλου η υποψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων απέναντι σε Μπακογιαννη Γερουλάνο;

Η 37χρονη δημοτική σύμβουλος θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο άντρες.

Στην 37χρονη δημοτική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης» Ελθήνα Αγγελοπούλου, καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες o ΣΥΡΙΖΑ, για τη θέση της υποψήφιας του κόμματος στο δήμο Αθηναίων, κόντρα στους Κώστα Μπακογιάννη και Παύλο Γερουλάνο.

Ελθήνα Αγγελοπούλου γεννήθηκε το 1981 και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων, ενώ ήταν υπεύθυνη του πολιτιστικού τμήματος στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ της Αθήνας. Συμμετέχει σε κοινωνικά κινήματα, σε κινήματα πόλης, σε δράσεις για τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής, ενώ ήταν παλαιότερα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 2008 έως το 2010 ήταν δημοτική σύμβουλος με την «Ανοιχτή Πόλη», στην οποία συμμετέχει από το ξεκίνημά της, το 2006. Επανεξελέγη το 2014 μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τον οποίο και αντικατέστησε στη θέση του επικεφαλής όταν εκείνος παραιτήθηκε τον Οκτώβριο του 2015. Στη συνέχεια ωστόσο τη θέση της κυρίας Αγγελοπούλου κατέλαβε λόγω «επετηρίδας» ο Ρήγας Αξελός, και εκείνη είναι σήμερα απλή δημοτική σύμβουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυρία Αγγελοπούλου, μετά το «όχι» του καθηγητή του ΕΜΠ και πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑ ΑΕ, Νίκου Μπελαβίλα, ταιριάζει στα χαρακτηριστικά που έχει θέσει ως προϋπόθεση το Μαξίμου για την υποψηφιότητα στον δήμο Αθηναίων, σε συνέχεια μάλιστα του επιτυχημένου πειράματος με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το 2014, καθώς, όπως τονίζεται:

Πρόκειται για μία αντισυστημική, αντισυμβατική υποψηφιότητα απέναντι στις δύο, καθεστωτικής λογικής, υποψηφιότητες των Κώστα Μπακογιάννη και Παύλου Γερουλάνου.

Είναι αυτοδημιούργητη και, βεβαίως, δεν προέρχεται από «τζάκι», γνωρίζει τα θέματα του δήμου, με τα οποία ασχολείται από το 2006 και είναι νέα γυναίκα απέναντι σε δύο άνδρες υποψηφίους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ