Τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα του κόσμου (φωτό)

Στολισμένα δέντρα που ξεπερνούν τα 84 μέτρα... 

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα έχουν όπως πάντα την τιμητική τους.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία του δέντρου αλλά και γιατί το στολίζουμε τα Χριστούγεννα, το έθιμο λέει πως ο στολισμός του δένδρου είναι καθαρά συμβολικός της ευτυχίας των ανθρώπων και της φύσεως με τη Γέννηση του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με ερευνητές του αντικειμένου, το πρώτο στολισμένο δένδρο εμφανίστηκε στη Γερμανία το 1539 και τα πρώτα στολίδια ήταν συσκευασμένα φαγητά ή είδη ρουχισμού ή άλλα χρήσιμα είδη, που στο πέρασμα των χρόνων και με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου εξελίχθηκαν μόνο σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Ποια είναι όμως τα μεγαλύτερα δέντρα Χριστουγέννων που έχουν στολιστεί;

Rio de Janeiro, Brazil: Το ύψος του ξεπερνά τα 84 μέτρα ενώ έχει και κάτι πολύ παράξενο. Eπιπλέει στο νερό της παραλίας Ιπανέμα. 

Dortmund, Germany: Άλλο ένα εκπληκτικό δέντρο που το ύψος του φτάνει τα 45 μέτρα. Είναι το μοναδικό ψηλότερο φυσικό έλατο σε ολόκληρο τον κόσμο 

Phoenix, Arizona, USA: Είναι λίγο μικρότερο από τα άλλα παρόλα αυτά το ύψος του είναι παραπάνω από 30 μέτρα. Είναι όμορφο και επίσης φυσικό δέντρο. 

Prague, Czech Republic: Η Πράγα είναι γνωστή για την ομορφιά της την περίοδο των Χριστουγέννων. Το δέντρο που στολίζεται κάθε χρόνο ξεπερνά τα 20 μέτρα και τρελαίνει τους τουρίστες που το επισκέπτονται. 

Sydney, Australia: Aφού τελειώσεις το μπάνιο σου στην θάλασσα μπορείς να απισκεφθείς την πλατεία Martin Place στην οποία βρίσκεται το πάνω από 20 μέτρα στολισμένο δέντρο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ