Βίντεο: Ο ακούραστος Γάλλος : Εβαλε σε 90 ώρες 1 εκατομμύριο κουκκίδες σε χαρτί - Θα μείνετε άφωνοι!

Η υπομονή το ταλέντο και η αφοσίωση σε αυτό που κάνει είναι τα όπλα που τον βοηθάνε να δημιουργεί αριστουργήματα

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί κάθε καλλιτέχνης για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο άλλες φορές διαφέρουν μεταξύ τους και άλλες φορές έχουν ομοιότητες , ανάλογα με τη "σχολή" στην οποία ανήκει ο δημιουργός.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

All together. Which one is your favorite? 1 2 3 4? . . . #drawing #pen #illustration #art #artwork #stippling #ink #pen #rotring #artcollective #artcollector #dujuan @maartjeverhoef @julia_pie_ @tamiwilliamsofficial #davidbayo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David BAYO (@davidbayo_art) στις

Η τεχνικές του David Bayo όμως δεν μοιάζουν με καμία. Ο αυτοδίδακτος Γάλλος καλλιτέχνης δημιουργεί τα σχέδια του με κουκκίδες πάνω σε χαρτί. Για να δημιουργήσει το πρόσωπο μιας όμορφης γυναίκας με φόντο μία έπαυλη, χρειάστηκε 90 ώρες και ένωσε μεταξύ τους ένα εκατομμύριο κουκκίδες.

 

Διαθέτει τεράστια υπομονή και φαντασία και δεν είναι η πρώτη φορά που εντυπωσιάζει με το ένα έργο του. Ο David Bayo στο παρελθόν δούλεψε 300 ώρες non stop για να φτιάξει ένα εκπληκτικό πορτραίτο γυναίκας βάζοντας στο χαρτί 3 εκατομμύρια κουκκίδες μελάνης.

Χρησιμοποίησε μια τεχνική που λέγεται stippling για να δημιουργήσει το σκίτσο. Ο Bayo είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης με έδρα το Στρασβούργο της Γαλλίας. Πέρασε περίπου 300 ώρες (ή 12,5 ημέρες χωρίς διακοπή) δημιουργώντας το σκίτσο με τίτλο "Astree"  με μόνο οδηγό το μολύβι του.


"Μου αρέσει να εξερευνώ διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων και των μέσων, αλλά έχοντας κατά νου το αληθινό πάθος μου για πορτρέτα. Γι' αυτό μπορείτε να βρείτε πολλά στυλ σχεδίασης στα έργα που παρουσιάζω στην ιστοσελίδα μου τα οποία κατά την γνώμη μου δεν μοιάζουν μεταξύ τους" λέει ο ίδιος. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?? This little guy will soon be put under glass and available on the store! . . . #drawing #pen #dotwork #stippling #art #eyes #artwork #artcollectors #artcollective #inktober2018 #davidbayo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη David BAYO (@davidbayo_art) στις

Όπως περιγράφει ο Bayo στον independent  μπορεί να περάσει εκατοντάδες ώρες σε ένα κομμάτι «κτίζοντας στρώματα και προσπαθώντας να επικεντρωθώ σε αυτό το ιδιαίτερο βλέμμα που μου αρέσει πραγματικά».

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί έργα ζωγραφικής και σχεδίων χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. Όπως επισημαίνει o Bayo, «η υπομονή και η αφοσίωση είναι το κλειδί για να κυριαρχήσω σε αυτές τις τεχνικές».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ