Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης (φωτό)

Η περίφημη αγορά της Φρανκφούρτης με χιλιάδες ξύλινα παιχνίδια και στολίδια, χειροποίητα, ή η αγορά του Στρασβούργου που μετρά 440 χρόνια ζωής, είναι μόνο δυο από αυτές...

Τα Χριστούγεννα δεν θα είχαν νόημα χωρίς τις Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες γεμίζουν τον κόσμο με χαρά και αισιοδοξία.

Είναι το ιδανικό μέρος για τις βόλτες σας αλλά και τις εορταστικές αγορές σας. Πέραν όμως των ευκαιριακών πάγκων και αγορών, υπάρχουν και διάφορα σημεία παγκοσμίως, που η φήμη τους είναι τεράστια, ακριβώς και μόνο επειδή αποτελούν ένα είδους παράδοσης, όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές οι οποίες είναι πολύ γνωστές σε όλο τον κόσμο και προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον πλανήτη.

Λονδίνο: Αν ταξιδεύετε στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου για να απολαύσετε κάποια ψώνια αυτά τα Χριστούγεννα, φροντίστε να περιπλανηθείτε στους πάγκους των πολλών αγορών της.

Ίνσμπρουκ, Αυστρία: Η αγορά είναι αρκετά μεγάλη και κάθε Σαββατοκύριακο η πόλη πλυμμηρίζει από τουρίστες. Μεγάλη ατραξιόν είναι το κρυστάλλινο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Swarovski.

Στρασβούργο, Γαλλία: Για πέντε εβδομάδες, η περίφημη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου είναι γεμάτη με στολίδια, μουσικές και πολλά έθιμα που δίνουν τον εορταστικό τόνο στην πόλη.

Μπρατισλάβα, Σλοβακία: Η αγορά της παλιάς πόλης φιλοξενεί την παραδοσιακή αγορά, που προσφέρει και νυχτερινές εκδηλώσεις.

Μπριζ, Βέλγιο: Από τα τέλη Νοεμβρίου η πόλη μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι με τα χιλιάδες φωτάκια να τονίζουν τα εντυπωσιακά κτίρια και να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ρομαντικό.

Βιέννη, Αυστρία: Το παραμύθι των Χριστουγέννων σε μία πρωτεύουσα που συνδυάζει ιστορία και πολιτισμό, μοντέρνα τέχνη και παράδοση, γεύσεις και εικόνες, παρελθόν αλλά και μέλλον. Στην Βιέννη αλλά και στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της θα χαθείς για λίγο και θα νομίζεις πως βρίσκεται σε παραμύθι.

Μεράνο, Ιταλία: Μπορεί να φημίζεται για τα σπα του, αλλά διαθέτει μια εξαιρετικά στημένη, αγορά για τις μέρες των Χριστουγέννων.

Ονειρούπολη, Δράμα: Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ελληνικές χριστουγεννιάτικες αγορές, αφού κάθε χρόνο φορούν τα γιορτινά τους και διασκεδάζουν τον κόσμο.

Μύλος των Ξωτικών, Τρίκαλα: Ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα αποτελεί έναν ονειρεμένο τόπο για την περίοδο των Γιορτών, τόσο για τα μικρά παιδιά όσο και για τους μεγάλους. Παραμυθένιες κατασκευές, νεράιδες και ξωτικά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν το πάρκο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων κάθε χρόνο και καθιστούν τα Τρίκαλα σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και στις Γιορτές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ