L‘ Audrion: Mου άρεσε τόσο αυτό το γαλλικό εστιατόριο στην καρδιά της Πλάκας που αγκάλιασα την σημαία

Στην πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας, στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα παλιό, ανακαινισμένο κτίριο γεμάτο φινέτσα και υπεροχή βρήκε στέγη το L' Audrion.

Δημιουργός του μια Γαλλίδα που μένει εδώ και μερικά χρόνια στην Ελλάδα, η Marie-Laure Bocabarteille. Το όνομα L' Audrion προέρχεται από τα ονόματα που έχουν οι κόρες της, Audrey και Marion.

Αυτό το φινετσάτο εστιατόριο με τις γαλλικές γεύσεις απογειώνεται με τις συνταγές του Alain Parodi, που αποτελεί ένα σύμπλεγμα Αθηναίου από τη Γαλλία με ιταλικές ρίζες. Με ένα αστέρι Michelin στο ενεργητικό του, ο σεφ Alain ξεκίνησε να ασχολείται με το χώρο της εστίασης κυρίως συμβουλευτικά σε διάφορα εστιατόρια. Η σχέση του όμως με τη μαγειρική έγινε γρήγορα πιο ουσιαστική και πλέον βρίσκεται πίσω από την κουζίνα και κάνει γευστικά θαύματα...

Ο ίδιος χαρακτηρίζει το L' Audrion ως ένα cave à manger (κελάρι φαγητού). Εμείς θα μπορούσαμε να το πούμε αυθεντικό γαλλικό μπιστρό, ως μία πιο απλή περιγραφή. Σε αυτό το εστιατόριο θα είστε σε θέση να δοκιμάσετε φαγητό υψηλής ποιότητας με εκλεπτυσμένες γεύσεις και μικρές λεπτομέρειες που κάνουν διαφορά.

Για τον Alain Parodi η ενασχόλησή του με τον χώρο της εστίασης ξεκίνησε το  1996 στο Valbonne, ένα χωριό κοντά στις Κάννες. Εκεί άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο. Στο Lou Cigalon ο Parodi έκανε τις μεγαλύτερες δυνατές προσπάθειες και οι κόποι του ανταμείφθηκαν, αφού κέρδισε γρήγορα το αστέρι του αλλά και πολλούς φανατικούς θαυμαστές, που τον ακολουθούν παντού και στις νέες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Στην Ελλάδα ο Alain έχει συνεργαστεί ως consultant chef, μεταξύ άλλων, με την αθηναϊκή Hytra και το Byblos στη Χαλκιδική, με το επίσης αθηναϊκό Eat at Milton's και το Monarch της Μυκόνου. Από την παρουσία του αυτή έχουν προκύψει πιάτα που μας τα παρουσιάζει με μεγάλη περηφάνια και στο L' Audrion.

Ο χώρος είναι μίνιμαλ και αποπνέει μία υπεροχή. Χαρακτηρίζεται για την κομψότητα και την σύγχρονη αισθητική του. Είναι ψηλοτάβανος και αεράτος, κάτι που του προσφέρει αρχοντιά. Παίζει με τις αποχρώσεις του σκούρου μπλε, του πράσινου και του κίτρινου, ακόμα και στα διακοσμητικά του χώρου, ενώ κάποιες λεπτομέρειες γαλλικού design απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Σε αυτό το όμορφο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα το MadeinGreece.news, έχει βάλει το χεράκι του ο αρχιτέκτονας Παύλος Νινιός, που εκμεταλλεύτηκε το ψηλοτάβανο κτίριο, δίνοντάς του μοντέρνο αέρα και με έντονα τα χαρακτηριστικά της γαλλικής φινέτσας.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο στήσιμο της κουζίνας, που παρά το ότι είναι μικρή, παραμένει ανοιχτή για να εντυπωσιάζει όπως μόνο αυτή ξέρει τους θαμώνες όσο αναμένουν να δειπνήσουν ή να πιουν κάτι.

Η παραμονή στο «L’Audrion» είναι κυριολεκτικά μία ξενάγηση στη γαλλική κουλτούρα. Ήδη από τον υπόγειο χώρο μπορεί κάποιος να δει την πανέμορφη κάβα, στην οποία ξεκουράζονται κάπου 80-90 φιάλες γαλλικού κρασιού τις οποίες εισάγουν κατ’ αποκλειστικότητα. Προσεκτικά επιλεγμένες από άγνωστους στην Ελλάδα Γάλλους μικρούς παραγωγούς, παρουσιάζουν ένα διαφορετικό πανόραμα της γαλλικής οινοποιίας το οποίο θα εμπλουτιστεί κι άλλο στο άμεσο μέλλον.

Συνεχίζοντας στον επάνω κεντρικό χώρο ξεχωρίζει η μπάρα που σε καλεί να πάρεις θέση για ένα ποτήρι κρασί. Το βλέμμα σου θα τραβήξουν σίγουρα και οι καναπέδες με τα ζωηρόχρωμα μαξιλάρια, όπως και τα κομψά τραπέζια, που σε προϊδεάζουν για το τι πρόκειται να ακολουθήσει γευστικά - Διαβάστε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ