Εικόνες ντροπής για όποιον αγαπά το Παρίσι: Η αψίδα του θριάμβου βανδαλισμένη από τα έκτροπα των διαδηλώσεων (φωτό-βίντεο)

Θλίψη προκαλούν οι εικόνες

Σε "εμπόλεμη κατάσταση" βρίσκεται το Παρίσι από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων" ενάντια στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.  

Από την Οπερά στη λεωφόρο Φος περνώντας από την οδό Ριβολί και τη λεωφόρο Οσμάν, αρκετές κοσμοπολίτικες συνοικίες του Παρισιού έγιναν σήμερα το θέατρο σκηνών αντάρτικου πόλης στο περιθώριο της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων".

Σοκαριστικές εικόνες ντροπής, κάνουν το γύρο του κόσμου, καθώς εξτρεμιστικά στοιχεία εκμεταλεύτηκαν τις κινητοποιήσεις και προκάλεσαν καταστροφές σε σημαντικά μνημεία, καταστήματα και δημόσια κτίρια της Πόλης του Φωτός.

Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα της βανδαλισμένης Αψίδας του Θριάμβου, σε όποιον αγαπά το Παρίσι. 

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Μνημείων Philippe Belaval δημοσίευσε το βράδυ του Σαββάτου ένα βίντεο του εσωτερικού της Αψίδας του Θριάμβου, που βανδαλίστηκε  κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων» όπως αναφέρει η Le Figaro

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ