Πάπας Φραγκίσκος: "Είναι μόδα οι gay και οι κληρικοί δυστυχώς επηρεάζονται"

Εκτός κλήρου οι ομοφυλόφιλοι - Με ανησυχεί ότι έγιναν της μόδας οι γκέι

Ο Πάπας Φραγκίσκος «ανησυχεί» αυτό που περιγράφει ως το «σοβαρό ζήτημα» της ομοφυλοφιλίας, λέγοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «μόδα» στην οποία είναι επιρρεπείς και οι κληρικοί .

Όπως είπε χαρακτηριστικά σχετικά με τους μελλοντικούς ιερείς, "το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διακρίνεται επαρκώς εξαρχής από τους υποψηφίους.

Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι μοντέρνο και ότι η νοοτροπία έχει επηρεάσει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας. Αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, γιατί ίσως δεν λήφθηκε η απαραίτητη προσοχή όταν έπρεπε», τόνισε μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, σχετικά με ένα βιβλίο του που πρόκειται να εκδοθεί και να μεταφραστεί σε 10 γλώσσες.

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές. Η στάση του ποντίφικα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο δεν είναι κάτι καινούριο.

Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των μελλοντικών κληρικών στην καθολική εκκλησία το 2016, τονίζει την υποχρέωση των υποψήφιων ιερέων να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ στον κλήρο δεν έχουν θέση οι ομοφυλόφιλοι και εκείνοι που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» στην καθολική κοινότητα .

Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις ορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005.

«Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος σύμωνα με την Guardian.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ