O γηραιότερος δισεκατομμυριούχος του πλανήτη, είναι 100 χρόνων και... συνεχίζει να εργάζεται!

Στα 100 του, τα έχει ακόμα... 400! 

Πέρυσι, ο 101χρονος David Rockefeller, ο τελευταίος εγγονός που επιβίωσε από τον John D. Rockefeller, πέθανε. Και μαζί με τη ζωή του, ο Ροκφέλερ έχασε τον τίτλο του «παλαιότερου δισεκατομμυριούχου του κόσμου», έναν τίτλο που τώρα ανήκει στον Chang Yun Chung, τον πλέον γηραιότερο δισεκατομμυριούχο.

Ο Chang Yun Chung, είναι 100 χρόνων, κατάγεται από την Σιγκαπούρη και πρόσφατα βρισκόταν στο εξώφυλλο του περιοδικού TIME.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της κορυφαίας, εύρωστης ναυτιλιακής εταιρίας, Pacific International Lines λέει ότι, όταν περάσουν τα χρόνια, θα αποσυρθεί για να απολαύσει τα πλούτη και να ξεκουραστεί. Παρόλα αυτά ο ίδιος ακόμα και σε αυτή την ηλικία συνεχίζει να εργάζεται.

Ο ίδιος τονίζει: «Δεν μπορώ να κάτσω στο σπίτι. Aν το κάνω, θα πεθάνω από βαρεμάρα», εξηγεί.

Στην εταιρία, η οποία έκλεισε πέρυσι μισό αιώνα ζωής, ο Chung έχει παραδώσει τα ηνία στον γιο του, Teo Siong Seng. Aλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος θα μείνει αδρανής. Κατέχοντας τον τίτλο του Chairman emeritus, ο Chung πηγαίνει κάθε πρωί στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στη Σιγκαπούρη και δουλεύει. Kάνει δύο συσκέψεις την ημέρα με τον γιο του, μια το πρωί και μια μετά από το γεύμα, τον συμβουλεύει και του δίνει κατευθύνσεις.

Το 1967 ο Chang ίδρυσε την εταιρεία Pacific International Lines με δύο μόνο χρησιμοποιημένα πλοία στον στόλο του, αλλά στις επόμενες δεκαετίες αναπτύχθηκε και κατάφερε να έχει στο δυναμικό του 160 πλοία ισχυρά. Και μόλις το 2016, η εταιρία συνεργάστηκε με το λιμάνι της Κίνας με στόχο την επέκτασή της σε νέες αγορές στη Νοτιοανατολική Ασία, τη Νότια Ασία και την Αφρική.

H διδαχή του Chang αποδείχθηκε «χρυσάφι» για τον γιο του το 2009, όταν ως managing director (σήμερα είναι Exe-cutive Chairman), ο Teo Siong Seng κλήθηκε να διαπραγματευθεί την κατάληψη ενός πλοίου της εταιρίας από πειρατές στην ανατολική Aφρική. Xρειάστηκαν 75 μέρες και ένα ποσό που δεν έγινε γνωστό για να αφεθεί το πλήρωμα σώο. «Σε κάθε επιχείρηση, ειδικά στις ναυτιλιακές, υπάρχει πολύ το απρόσμενο», λέει ο Teo. «Mπορεί να υπάρχουν πολιτικά θέματα, τεχνικά, μπορεί να υπάρχουν ατυχήματα. Tο να χάνεις την ψυχραιμία σου και να εκρήγνυσαι δεν βοηθά. Tο να μένεις ήρεμος, βοηθά, όπως έμαθα από τον πατέρα μου».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ