Στρασβούργο: Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη - Έκλεψε ταξί και διέφυγε! (Φωτό)

Μπορεί να μην βρίσκεται καν στη Γαλλία!

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που, χθες (11/12), πυροβόλησε αδιακρίτως στη χριστουγέννιατικη αγορά του Στρασβούργου, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους δώδεκα.

Ο δράστης είναι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει τραυματιστεί από τα πυρά αστυνομικών.

Πληροφορίες, μάλιστα, των γαλλικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Σερίφ Σεκάτ έκλεψε ταξί και διέφυγε. Εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και να έχει περάσει τα σύνορα με τη Γερμανία!

Σύμφωνα με το Reuters, είναι ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ, γεννημένος στο Στρασβούργο, o οποίος ήταν γνωστός στις αρχές, έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης και το όνομά του βρισκόταν στην λίστα των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας με τα πρόσωπα που συνιστούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια.

Σε νεότερη ανακοίνωσή τους, οι αρχές υποστηρίζουν: «Ο 29χρονος δράστης που έχει φάκελο S (“S” σημαίνει ότι το πρόσωπο αυτό θεωρείται σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια), καταζητείται από τις δυνάμεις της τάξης. Συνολικά 350 αστυνομικοί και χωροφύλακες συνεχίζουν την κινητοποίησή τους επί του πεδίου, με την υποστήριξη εναέριων μέσων και ομάδων της αστυνομικής μονάδας RAID, της BRI (Ταξιαρχίας Έρευνας και Επέμβασης) και της δύναμης Sentinelle».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ