Υποκλινόμαστε: Δείτε στο βίντεο την πιο κοντινή εικόνα στο βασιλιά Ήλιο

Το διαστημικό σκάφος βρέθηκε σε απόσταση 27,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ήλιου όταν και τράβηξε την αυτή την εικόνα που προκαλεί δέος

 

Το διαστημικό Parker Solar Probe της NASA έσπασε ρεκόρ όταν ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το έτος ως το ταχύτερο διαστημόπλοιο στην ιστορία με κορυφαία ταχύτητα περίπου 430.000 μίλια ανά ώρα.  Αλλά δεν σταμάτησε να "γράφει ιστορία".

Το διαστημικό σκάφος βρέθηκε σε απόσταση 27,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την επιφάνεια του Ήλιου όταν και τράβηξε την αυτή την εικόνα που προκαλεί δέος.Η αποστολή του Parket θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην ατμόσφαιρα του Ήλιου και να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για τον πολύτιμο για τη Γη, “καυτό” πλανήτη.

Ο Parker έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη του πτήση από το κορώνα του ήλιου και η NASA λέει ότι η τεράστια απόδοση του καθετήρα είναι κάτι που η ομάδα θα μπορούσε να ελπίζει.

«Το Parker Solar Probe βρέθηκε σε μια περιοχή του διαστήματος την οποία δεν είχαμε πλησιάσει ποτέ ξανά», δήλωσε μεταξύ άλλο ο Τέρι Κουρέκα, φυσικός στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων της NASA.

Το ειδικό αυτό διαστημικό σκάφος εκτοξεύθηκε από τη Γη τον Αύγουστο και άρχισε να στέλνει πολύ γρήγορα δεδομένα από την ατμόσφαιρα του Ήλιου, με τους επιστήμονες να περιμένουν με ανυπομονησία της επόμενες φωτογραφίες!

 Η NASA αναμένει να έχει περισσότερες πληροφορίες μετά το επόμενο πέρασμα του σκάφους τον Απρίλιο του 2019. Ο Parker προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει συνολικά 24 περάσματα μέσω του corona, φτάνοντας σε 3,8 εκατομμύρια μίλια από την επιφάνεια όπως αναφέρει το Extreme Tech

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ