Αλέξης Τσίπρας για την επίθεση στον ΣΚΑΪ: «Επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων στη Δημοκρατία» (Βίντεο)

Τι δήλωσαν, επίσης, η Όλγα Γεροβασίλη κι ο Νίκος Παππάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων στη Δημοκρατία» μετά την έκρηξη βόμβας έξω από το κτήριο του ΣΚΑΪ, σήμερα (17/12).

Ο πρωθυπουργός σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει: «Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν».

Όλγα Γεροβασίλη: «Η Δημοκρατία δεν απειλείται»

Με τη φράση «η δημοκρατία είναι θωρακισμένη και θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και φυσικά δεν απειλείται» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε: «Έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από τη πρώτη στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ.. Οι έρευνες θα εξακολουθήσουν να γίνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ευτυχώς είναι μόνον υλικές ζημιές και δεν υπάρχουν θύματα».

Νίκος Παππάς: «Η Δημοκρατία μας έχει αντισώματα»

Ο Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό, τόνισε: «Αυτό που θα θέλανε όσοι επέλεξαν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο στο σκοτάδι, θα ήταν να δουν την πράξη τους να γίνεται αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, συζήτησης και διαγκωνισμών. Και στο απόλυτο περιθώριο χρειάζεται μια σύσσωμη καταδίκη και έμπρακτη περιθωριοποίηση αυτών των πρακτικών. Αυτή νομίζω είναι η ενδεδειγμένη στάση για όλο τον πολιτικό κόσμο και η στάση που θα ήθελε και ο Έλληνας πολίτης να δει τα κόμματα να παίρνουν».

Επίσης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής & Τηλεπικοινωνιών σημείωσε: «Η δημοκρατία μας έχει αντισώματα, όσο και αν κάποιοι τελευταία θεωρούν ότι μπορούν να αμφισβητήσουν τα θεμέλιά της. Νομίζω ότι ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος έχει τα αντανακλαστικά που χρειάζονται για να βάλει αυτές τις πρακτικές στο απόλυτο πολιτικό περιθώριο. Αυτό θα είναι νομίζω το απόλυτο χτύπημα σε όσους επιλέγουν να κινηθούν με αυτόν τον τρόπο. Η επίθεση υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και σε παράνομο κανάλι να ήταν, θα ήταν απολύτως καταδικαστέα και χωρίς δεύτερη κουβέντα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ