Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δύο σιδηρές κυρίες μαζί: Όλγα Κεφαλογιάννη και Πέγκυ Αντωνάκου, CEO Microsoft, στην παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα (Φωτό)

Τα μηνύματα που πέρασαν οι κυρίες που συμμετείχαν στην παρουσίαση του βιβλίου.

Η παρουσίαση του βιβλίου της Μισέλ Ομπάμα με τίτλο «Becoming» έγινε, χθες (17/12), στην Αθήνα, από πέντε καταξιωμένες γυναίκες.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη co-founder Zeus + Dione, η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, η CEO της Microsoft Hellas Πέγκυ Αντωνάκου, η επικοινωνιολόγος Κατερίνα Γκαγκάκη και η DJ και Δημοσιογράφος Φώφη Τσεσμελή μίλησαν για τα όνειρα, τις θυσίες, τις απογοητεύσεις αλλά και τις νίκες τους, στην προσπάθειά τους να πετύχουν και να διακριθούν.

 

 

Η κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Το να είσαι ταπεινός και χωρίς έπαρση μου το δίδαξε η μητέρα μου. Από τον παππού μου έμαθα ότι η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο είναι προϋπόθεση για να πετύχει κανείς. Επίσης, η μόρφωση είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Η εξουσία έρχεται και φεύγει. Στην εξουσία, τη μια μέρα σε γλύφουν, την άλλη δεν σε ξέρουν. Τη μόρφωση όμως δεν μπορεί να στην πάρει κανείς».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για το ότι η Μισέλ Ομπάμα είναι Αφροαμερικάνα κι είπε: «Όπως η Μισέλ Ομπάμα αναμετρήθηκε με το μαύρο και βγήκε νικήτρια, όλες μας οφείλουμε να αναμετρηθούμε τις προκαταλήψεις, τους φόβους και τους αυτοπεριορισμούς μας, για να κερδίσουμε τον αυτοσεβασμό μας και να κερδίσουμε τις μικρές ή μεγάλες μάχες. Για να κερδίσουμε τελικά την ζωή μας».

Από την πλευρά της, η κ. Αντωνάκου είπε: «Το βιβλίο σε ενθαρρύνει να κάνεις όνειρα και προέτρεψε όλες τις γυναίκες να μην κάνουν εκπτώσεις στα όνειρά τους».

 

 

Η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε στα στερεότυπα που υπάρχουν για τις επιτυχημένες και δυναμικές γυναίκες και η Φώφη Τσεσμελή υπογράμμισε ότι χρειάστηκε να δουλέψει πενταπλάσια από κάποιον άνδρα για να πραγματοποιήσει τα όνειρά της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ