Έρευνα της Nielsen: Ανήσυχοι οι Έλληνες για τη δουλειά τους, την υγεία, τα χρέη, την εγκληματικότητα

Βελτιωμένος ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Οι Έλληνες είναι ανήσυχοι, σε ποσοστό άνω του 70%, ως προς την προοπτική της οικονομίας, της υγείας, της ανεργίας και της εγκληματικότητας σύμφωνα με έρευνα της Nielsen.

Συγκεκριμένα, το 72% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση (έναντι 83% το τρίτο τρίμηνο του 2017), ενώ ανάλογο ποσοστό αμφιβάλλει για το εάν η χώρα θα καταφέρει να βγει από την οικονομική κρίση μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Οι Έλληνες εξακολουθούν να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την εργασιακή ανασφάλεια, με το 32% να ανησυχεί για την εργασία του. Ακολουθούν οι ανησυχίες για την οικονομία (28%), για την προσωπική υγεία (26%), για τα χρέη και οφειλές του νοικοκυριού (23% έναντι 28% το τρίτο τρίμηνο του 2017), ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 12% εμφανίζεται να ανησυχεί για την εγκληματικότητα, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 7%.

Εντούτοις, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης των Ελλήνων εμφανίστηκε βελιτιωμένος, σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, αφού διαμορφώθηκε στις 68 μονάδες (αύξηση μίας μονάδας), αλλά απέχει κατά πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ο οποίος είναι στις 87.

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη μέσω διαδικτύου σε δείγμα 32.000 καταναλωτών από 64 χώρες, οι Έλληνες έχουν στραφεί σε νέες αγοραστικές συνήθειες όπως είναι η αγορά φθηνότερων βασικών ειδών σούπερ μάρκετ (η απάντηση αυτή δόθηκε από το 71%), η περικοπή των δαπανών για διασκέδαση εκτός σπιτιού (62% επέλεξε αυτή την απάντηση έναντι 71% στο τρίτο τρίμηνο του 2017) και η μείωση των εξόδων για την αγορά ειδών ένδυσης (56% έναντι 63% στο τρίτο τρίμηνο πέρυσι).

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ