Η μαζική συμπαράσταση του απλού πολίτη στο ΣΚΑΙ έδωσε «φτερά» στα πόδια μας - Άρθρο του Φώτη Νάκου

Το ζητούμενο σήμερα είναι να αποδείξουμε όλοι ότι μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με επιχειρήματα ακόμα και αν διαφωνούμε. Και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται δύσκολο για τους Έλληνες πολιτικούς.

Είμαστε ακόμα εδώ !!! Δεν είναι η πρώτη φορά που η δημοσιογραφία αντιστέκεται σε άνανδρες τρομοκρατικές επιθέσεις. Σε νοοτροπίες που δεν λογαριάζουν καν την ανθρώπινη ζωή, για να καταφέρουν να επιβληθούν και να προκαλέσουν θόρυβο και τρόμο.

Όμως εδώ στον ΣΚΑΪ μετά την τρομοκρατική επίθεση νιώθουμε πιο δυνατοί. Και αυτό γιατί πέρα από το δημοσιογραφικό χρέος μας να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με πολυφωνία (όταν μας το επιτρέπουν), νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αυτή η μαζική και αμέριστη συμπαράσταση του απλού πολίτη, στην κυριολεξία έδωσε «φτερά» στα πόδια μας.

Και αν θέλετε τη γνώμη μου αυτή η συμπαράσταση απλών ανθρώπων έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από των πολιτικών, γιατί ένας δημοσιογραφικός οργανισμός θα πρέπει να λογοδοτεί στον πολίτη και από αυτόν να κρίνεται και να τυγχάνει αποδοχής ή αποδοκιμασίας.

Το ζητούμενο σήμερα είναι να αποδείξουμε όλοι ότι μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με επιχειρήματα ακόμα και αν διαφωνούμε. Και αυτό δυστυχώς αποδεικνύεται δύσκολο για τους Έλληνες πολιτικούς. Το βλέπουμε καθημερινά στη Βουλή, όπου ο λόγος της πόλωσης κυριαρχεί και χάνεται η ουσία, αλλά και η ενημέρωση του πολίτη, που ζητά να ακούσει διαφορετικές απόψεις και όχι ύβρεις και ατάκες που δεν οδηγούν πουθενά και δεν προσφέρουν τίποτα. Και σίγουρα γι' αυτό το επίπεδο δεν ευθύνονται οι δημοσιογράφοι αλλά οι ίδιοι.

Αντ' αυτού οι πολιτικοί επέλεξαν να επιβάλλουν ποινές και κυρώσεις σε δημοσιογραφικά ΜΜΕ, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να επιβάλλουν τους τίτλους και τις αντιλήψεις τους.

Είναι γεγονός ότι ο ΣΚΑΪ στοχοποιήθηκε όταν του επιβλήθηκε ένα εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί μετάδωσε μια είδηση λίγες ημέρες πριν αυτή επιβεβαιωθεί μέχρι κεραίας από την κυβέρνηση.

Το αναπάντητο γιατί είναι ένα άλλο ζήτημα όπως και το αν τελικά το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ και της ΝΔ στην ΕΡΤ πλήττει την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών ή εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κομμάτων.

Στην παρούσα φάση, μιας και τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε τρομοκρατικές επιθέσεις σε ΜΜΕ και εκπροσώπους τους, το ζητούμενο είναι η επίθεση στον ΣΚΑΪ να είναι η τελευταία και οι αστυνομικές αρχές να εντοπίσουν και να συλλάβουν γρήγορα τους βομβιστές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ