Topman: Ποιος είναι ο πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης που απέσπασε ένα ακόμη διεθνές βραβείο; Έπαιξε Ραχμανινόφ και καθήλωσε Απολαύστε τον (φωτό & βίντεο)

Μια ακόμα διάκριση πρόσθεσε στο ενεργητικό του πριν λίγες μέρες, ο 22χρονος Έλληνας σολίστ Κωνσταντίνος Δεστούνης, καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands International Piano Competition» που διεξήχθη στην Αυστραλία 1-12 Οκτωβρίου, αξίας $20.000.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 23 υποψήφιοι από 17 χώρες (κατόπιν επιλογής τους από 80 αρχικά υποψηφίους), αναφέρει το ΑΠΕ.

 Στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Llewellyn Hall της Καμπέρα ερμήνευσε το 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Rachmaninoff, συμπράττοντας με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, ενώ το γεγονός τίμησε με την παρουσία του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Δαφαράνος.

 

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2011, καθώς επίσης και με το Χρυσό Μετάλλιο της Unesco και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη, ενώ το 2012 κατέκτησε το Δεύτερο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη στη Βρέμη της Γερμανίας.

 Ο νεαρός μουσικός είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου με 'Αριστα με καθηγητή τον κ. Ιγκόρ Πέτριν και διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου (Α' Βραβείο & Χρυσό Μετάλλιο) και της Schola Cantorum του Παρισιού με την Ανώτατη Διάκριση της Σχολής, με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Επίσης, σπούδασε με την Lilia Boyadjieva και τον Aquiles Delle Vigne (Θερινή Ακαδημία του Mozarteum). Συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον Rolf Plagge.

 Έχει βραβευθεί σε πολλούς ακόμα διαγωνισμούς, όπως: Yamaha Music Foundation of Europe, De Bach au Jazz, Seiler, Bellan, Konzerteum, Music & Earth, Γ. Θυμής, «Τέχνη», Μ. Χαιρογιώργου, Φίλωνα, Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, XΟΝ, Υ.Π.Ε.Π.Θ. στους διαγωνισμούς Κοντσέρτου και Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κλπ.

 Σαν σολίστ έχει συμπράξει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα (Αυστραλία), την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

 Έχει πραγματοποιήσει ατομικά ρεσιτάλ και εμφανίσεις σε Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Αυστραλία και Νότιο Αφρική και έχει ηχογραφήσει CD για τη Ραδιοφωνία της Βρέμης.

 Στις 11 Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Δεστούνης θα εμφανιστεί στην St. Johns Smith Square του Λονδίνου συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Λονδίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ