Η δημοφιλής και αγαπημένη Σαλάτα Caesar από το σεφ Γιάννη Λουκάκο - Πιο νόστιμη από ποτέ!

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα κρουτόν και τις φλοίδες της παρμεζάνας.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε, προσθέτοντας από πάνω τις φλοίδες και τα κρουτόν.

Για τη βινεγκρέτ «σίζαρ»

Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε τα δύο είδη λαδιού.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο του αυγού μαζί με το νερό και το ξίδι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα πάνω σε μπεν μαρί, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 73 C.

Αποσύρουμε την μπασίνα από το μπεν μαρί και μεταφέρουμε το μείγμα του αυγού στον κάδο του μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το λάδι, και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και εφόσον αρχίσει να πήζει η σάλτσα με συνεχή ροή.

Αλατίζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.


Πηγή: www.yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ