To video με την 4χρονη Μαρία να χορεύει με... εντολή της υποτιθέμενης μαμάς της! (βίντεο)

Στο βίντεο - ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega, το ξανθό αγγελούδι φαίνεται να χορεύει, σε ηλικία περίπου 2 ετών, με την υποτιθέμενη μητέρα του, στον καταυλισμό των τσιγγάνων.

Στο βίντεο - ντοκουμέντο που μετέδωσε το Mega, το ξανθό αγγελούδι φαίνεται να χορεύει, σε ηλικία περίπου 2 ετών, με την υποτιθέμενη μητέρα του, στον καταυλισμό των τσιγγάνων.



Ένα τεράστιο δίκτυο ερευνών και διασταυρώσεων έχει στηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την ΕΛ.ΑΣ και την Ιντερπόλ, για να βρεθεί η ταυτότητα και οι πραγματικοί γονείς του 4χρονου κοριτσιού.



Θολό παραμένει το τοπίο γύρω από την υπόθεση της 4χρονης Μαρίας, η οποία βρέθηκε την Παρασκευή μέσα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Η ιστορία έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενώ, μέσω και του «Χαμόγελου του παιδιού» έχει ξεκινήσει έρευνα σε παγκόσμια κλίμακα για να βρεθούν οι πραγματικοί γονείς του ανήλικου κοριτσιού.

Ηδη το «Χαμόγελο του παιδιού» έχει δεχθεί περισσότερες από 5.000 κλήσεις, από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο, για τη μικρή Μαρία. Το τηλεφωνικό κέντρο της οργάνωσηςδέχεται χιλιάδες κλήσεις και μηνύματα από ανθρώπους που όπως λένε, έχουν δει το κοριτσάκι σε διάφορα σημεία, αλλά και από γονείς που ψάχνουν τα εξαφανισμένα παιδιά τους. Πολλοί είναι επίσης αυτοί που εκφράζουν την επιθυμία να υιοθετήσουν το ξανθό κορίτσι.

Η αστυνομία αξιολογεί τις πληροφορίες που έχει από συγκεκριμένους ανθρώπους και αναμένει περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα της μικρής ή για το πώς βρέθηκε στα χέρια των Ρομά, μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των υποτιθέμενων γονιών τη Δευτέρα (έπειτα από σχετική εντολή εισαγγελέα).

Download Video as MP4

Σε εξέλιξη είναι διεθνής επιχείρηση για τον εντοπισμό των πραγματικών γονιών της με τη συμμετοχή και της Interpol.

Σε πρώτη φάση οι Αρχές εξετάζουν δύο πιθανά σενάρια: είτε πρόκειται για κύκλωμα εμπορίας παιδιών, είτε για αγοραπωλησία που πήγε στραβά και οι δυο τσιγγάνοι κράτησαν το παιδί για να εισπράττουν τα επιδόματα.

Είχαν δει τη μικρή Μαρία σε Κρήτη και Λαμία;

Εξάλλου μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του 4χρονου κοριτσιού άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα μαρτυρίες ανθρώπων που δηλώνουν ότι είχαν δει την μικρή Μαρία σε Λαμία, ακόμη και Κρήτη.

Λίγες ώρες μετά τη μαρτυρία πως παραγωγοί και καταναλωτές είχαν δει το κοριτσάκι να ζητιανεύει σε λαϊκή της Λαμίας έρχεται και η πληροφορίας που δημοσιεύει το Cretalive, σύμφωνα με την οποία έχει σημάνει «συναγερμός» στις αστυνομικές αρχές και στην Κρήτη καθώς μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της, έφτασαν αρκετές καταγγελίες πολιτών που αναφέρουν ότι επί μήνες έβλεπαν το συγκεκριμένο κοριτσάκι σε κλούβες, κυρίως στο Ηράκλειο.


Ο μάρτυρας κλειδί και οι αποκαλύψεις

Ανδρας που φέρεται ως συγγενής του ζευγαριού των ρομά υποστηρίζει ότι αγόρασαν το παιδί από τη Βουλγάρα μάνα του το 2009 μετά τη γέννησή του με σκοπό να το εκμεταλλευθούν.

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο άνδρας στην εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη, το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς αγόρασαν το παιδί από Βουλγάρα που ζούσε στην περιοχή των Σοφάδων.

Σε ένα άλλο επίπεδο προκύπτουν και σοβαρές ευθύνες σε δήμους και άλλες υπηρεσίες για την ευκολία με την οποία δίδονται τα επιδόματα πολυτέκνων και άλλα πολλά καθώς, σε αυτή την περίπτωση, οι «γονείς» της Μαρίας είχαν πλήθος ψεύτικων πιστοιποιητικών στη κατοχή τους, διπλές ταυτότηξτες και άλλα πολλά.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ