Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί: Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Μπορεί να πιστεύεις πως είναι παρόμοια, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα.

Η «γραμμή» ανάμεσα στο Botox και τα fillers μπορεί μερικές φορές να είναι θολή, αλλά αν σκέφτεσαι να πεις «ναι» στα ενέσιμα και έχεις κάνει ήδη μια μικρή έρευνα, ίσως έχεις μπερδευτεί.

Διάβασε παρακάτω τι είναι το Botox και το υαλουρονικό και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το καθένα. 

Τι είναι το Botox και πώς δουλεύει; 
H βουτιλική τοξίνη, (Botox, Dysport, Vistabel κ.ά.) είναι μια φυσική πρωτεΐνη, η οποία χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν γραμμές και ρυτίδες. Επιπλέον, μπορεί να αξιοποιηθεί και ως θεραπεία σε ιατρικές περιπτώσεις, όπως η υπεριδρωσία (ο ιατρικός όρος για την υπερβολική εφίδρωση). Το Botox είναι το αυθεντικό και το πιο γνωστό brand name, καθώς επίσης και αυτό που έχει τεσταριστεί περισσότερο στην αγορά. Πρόκειται για αποτέλεσμα μελέτης πολλών δεκαετιών και το χρησιμοποιούν κυρίως για της ρυτίδες στο μέτωπο και στην περιοχή των ματιών (πόδι της χήνας). 

Τι είναι τα fillers και πώς δουλεύουν;
Όσο μεγαλώνουμε το φυσικό κολλαγόνο και η ελαστίνη λειτουργεί εντελώς αντίστροφα, δηλαδή μειώνεται. Τα κύτταρα μας χάνουν την ικανότητά τους να παράξουν περισσότερο από αυτά τα «συστατικά» νεότητας.

Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεπτή, πιο ξηρή και λιγότερο ικανή να επιδιορθώσει τον... εαυτό της. Εκεί έρχεται το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ (γλυκοζαμινογλυκάνη) να δώσει λύση. Πρόκειται για ένα υλικό άριστης ποιότητας που γεμίζει τις ρυτίδες στα χείλη και το πρόσωπο. Τι πετυχαίνει; Συγκρατεί μόρια νερού κάτω από την επιδερμίδα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ένωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με αυτό τον τρόπο, τελικά, το δέρμα επανακτά τη χαμένη σφριγηλότητα του και οι ρυτίδες σβήνουν. 
 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ