Ο Σταμάτης Μαλέλης αναστατώνει το ΚΙΝΑΛ – Ο Ν. Παππάς συμφωνεί & το θερμόμετρο κοκκίνισε

Αναστάτωση στο ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις Μαλέλη...

«Δεν θα φοβηθούμε τις δεύτερες εκλογές αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο» σημείωσε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Σταμάτης Μαλέλης και υποψήφιος στη Β Περιφέρεια Πειραιά μιλώντας στον Νews24/7.

Ο κ. Μαλέλης αποκήρυξε τη λογική των ίσων αποστάσεων λέγοντας ότι «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

Κατά τον κ. Μαλέλη, «δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Ευπρόσδεκτη η πρόταση Μαλέλη για σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, λέει ο Παππάς

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς τόνισε πως θετικά εκλαμβάνει η κυβέρνηση τις προτάσεις του Σταμάτη Μαλέλη περί κάποιου είδους συνεργασίας του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι μία ενδεχόμενη σύμπραξη με τη Νέα Δημοκρατία «θα οδηγούσε στον όλεθρο».

Σε αυτό το «παράθυρο» που άνοιξε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς αποκρίθηκε θετικά, λέγοντας πως «καλωσορίζω κάθε άποψη -και αυτή του κ. Μαλέλη- που αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Δ.Ν.Τ. Ο τόπος χρειάζεται σταθερή μακροχρόνια αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση».

Σε tweet του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, έγραψε: «Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ».

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά», ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν. Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε; Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» σημείωσε. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ. «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ