Νέα Δημοσκόπηση: Πρώτος στη λίστα με τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν την νέα χρονιά ο Μητσοτάκης - "Ναι" στις πρόωρες εκλογές λέει το 62%

Η πλειονότητα ζητά εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου» σε ποσοστό 75,9%

 

Το 62% των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελεσμάτα δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό της εφημερίδας Real News. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση  το 30% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθούν εκλογές πριν από το Μάιο του 2019. Το 32% θέλει να γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Από την άλλη, το 31,3% επιθυμεί εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 6,7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ξέρει ή δεν απαντά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, είναι το πολιτικό πρόσωπο το οποίο θα πρωταγωνιστεί τη νέα χρονιά. Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 26,3%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13,6%, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με 10,6%, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με 8,8%, ο Ντόναλντ Τραμπ με 7,1%, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με 4,6% και η Φώφη Γεννηματά με 3,8%. Ένα ποσοστό 19,2% δεν ξέρει ή δεν απαντά, ενώ άλλο πρόσωπο επιλέγει το 6% των ερωτηθέντων.

Το 36,3% των ερωτηθέντων θεωρεί «αρκετά πιθανή» την λήψη επιπλέον μέτρων,  ένα 17,2% κρίνει πως αυτό είναι «πολύ πιθανό», ενώ το 23,5% «λίγο πιθανό» και το 14% «καθόλου πιθανό», με ένα 9% να αναφέρει «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Αθροιστικά, λοιπόν, προκύπτει πως το 53,5% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό να υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ το 37,5% εκτιμά ότι είναι λίγο ή καθόλου πιθανό.

Τέλος, οι πολίτες σε ποσοστό 75,9% (37,5% «σίγουρα ναι», 38,4% «μάλλον ναι») δηλώνουν πως θέλουν εθνικό διάλογο και συνεννόηση για την Ελλάδα της «μεταμνημονιακής περιόδου». Από την άλλη, σίγουρα όχι» ή «μάλλον όχι» απαντά αθροιστικά το 15,3% των ερωτηθέντων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ