Όταν η Μαριάννα Τόλη και η χρυσή τετράδα της Eurovision έδωσαν ξανά "Μάθημα Σολφέζ" και μάγεψαν το κοινό (βίντεο)

Τ

Ήταν το 1977 όταν η αγαπημένη στο κοινό Μαριάννα Τόλη που έφυγε εχθές από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο, ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision με τον Πασχάλη την Μπέσυ Αργυράκη και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς για μα ερμηνεύσουν το εκπληκτικό "Μάθημα Σολφέζ" του Γιώργου Χατζηνάσιου.

Η χρυσή τετράδα, κέρδισε με το τραγούδι που έγινε "σύμβολο" της Ελλάδας στο διαγωνισμό για πολλές δεκαετίες, τις καρδιές όλης της Ευρώπης και την 5η θέση στη Eurovision. To "Μάθημα Σολφέζ" το τραγουδούσαν με αγάπη και υπερηφάνια εκατομμύρια Έλληνες για πολλά - πολλά χρόνια.

Το υπέροχο τραγούδι δίχασε τις γνώμες. Πολλοί "eurofans" θεωρούσαν ότι άξιζε την πρώτη θέση κι όχι την πέμπτη. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, αυτή ήταν και η καλύτερη θέση που απέσπασε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Το 2004  ο Σάκης Ρουβάς κατάφερε να περάσει σε υψηλότερη θέση από το θρυλικό "Μάθημα Σολφέζ" , με το "Shake it" που του έδωσε την 4η θέση στον διαγωνισμό και  τo 2005 που η Έλενα Παπαρίζου με το "My number one" κέρδισε την πρώτη θέση

Η Μαριάννα Τόλη, μαζί με την Μπέσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς,  ωστόσο ήταν για πολλούς η ελληνική απάντηση στους ABBA, το πιο διάσημο κουαρτέτο και συγκρότημα που αναδείχθηκε ποτέ από το διαγωνισμό της Eurovision.

Το "Μάθημα Σολφέζ" ήταν το πιο αγαπημένο τραγούδι που έστειλε η Ελλάδα στη Eurovision, με το κοινό να το θυμάται  και να το τραγουδάει ακόμα.

Το 2014, οι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά στη σκηνή, αυτή τη φορά του ελληνικού τελικού, για να ερμηνεύσουν το τραγούδι που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων και όχι μόνο φίλων της Eurovision.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ