Ξεχωρίσαμε τις 7 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας για εσάς! – Μαστιχωτά τσουρέκια ή αφράτα κέικ; Τι θα επιλέξετε;

Ψάξαμε και βρήκαμε τις 7 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και σας τις προτείνουμε για να έχετε την πιο γλυκιά και τυχερή νέα χρονιά!

Αφράτα κέικ ή μαστιχωτά τσουρέκια, ό,τι κι αν προτιμάτε για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την υποδοχή της νέας χρονιάς θα τα βρείτε σε κάποια από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Από μικρά παιδιά όλοι είχαμε την αγωνία να βρούμε το φλουρί στο κομμάτι της βασιλόπιτας που μας έδιναν, αφήνοντας στο πιάτο θρυμματισμένο το κέικ ή το τσουρέκι. Μεγαλώνοντας, βέβαια, έχουμε αρχίσει να εκτιμάμε όχι μόνο το φλουρί, αλλά κυρίως τη βασιλόπιτα, που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς.

Αλλοι την προτιμούν σαν κέικ και άλλοι σαν τσουρέκι. Αλλοι γλυκιά και άλλοι μέτρια ως προς την γλυκάδα της, ενώ άλλοι την αγαπούν με ξηρούς καρπούς και κάποιοι με φρούτα. Σε πολλές περιπτώσεις δε, πρωταγωνίστρια είναι η σοκολάτα!

Αμέτρητοι συνδυασμοί στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία που ξεχωρίσαμε για εσάς!

Σαχινίδης

Ο «Φούρνος Σαχινίδη», με τον Παναγιώτη Σαχινίδη να ακολουθεί την παράδοση του παππού του, είναι από τις πρώτες σίγουρες επιτυχημένες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Εδώ, θα βρείτε βασιλόπιτες για όλα τα γούστα και σε μορφή κέικ και σε τσουρέκι.

Αφράτη, με παλιά αυθεντική συνταγή, με την τέλεια αναλογία πορτοκαλιού και το πιο αρωματικό βούτυρο. Υπάρχει όμως στις προθήκες και η τσουρεκάτη, με μαστίχα και μαχλέπι, για τους φανατικούς του είδους.

Μαντζουράκη 2, Φιλοθέη-Ψυχικό

Saumon

Θα το επιλέξουμε για τη βασιλόπιτα σε μορφή κέικ με την κλασική βουτυρένια γεύση και με την άχνη ζάχαρη και για πινελιά η θεά σοκολάτα. Η συγκεκριμένη βασιλόπιτα είναι απλά το κάτι άλλο. Χωρίς υπερβολές, το ζαχαροπλαστείο Saumon δημιουργεί τον «ύμνο»των κέικ.

Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Γαλάτσι

Güllüoglu

Το Νο 1 ζαχαροπλαστείο της Τουρκίας έχει προσγειωθεί στο κέντρο της πόλης και φέρνει κωνσταντινοπολίτικο αέρα και αύρα μιας άλλης εποχής. Τα γλυκά του έρχονται απευθείας από την Κωνσταντινούπολη κι έχουμε την ευκαιρία όλοι μας να τα απολαύσουμε.

Η βασιλόπιτα-τσουρέκι είναι από τα καλύτερα εδέσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Το μοσχοβιλιστό μαχλέπι σε μαγεύει και δεν σε αφήνει να μείνεις μόνο σε ένα κομμάτι.

Νίκης 10, Αθήνα

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Η υπογραφή στα γλυκά έχει το όνομα «Κωνσταντινίδης». Τα ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» έχουν εδραιώσει τη θέση τους στις καρδιές των Ελλήνων και δεν θα μπορούσαν να μην ξεχωρίζουν και για το τσουρέκι τους.  Η βασιλόπιτα εδώ έχει επικάλυψη σοκολάτας υγείας αλλά και λευκής, ενώ υπάρχει και αυτή με την άχνη ζάχαρη.

Λεωφόρος Μεσογείων 86, Αθήνα

Τάκης

Ένας μικρός φούρνος στο Κουκάκι, ο φούρνος «Τάκης», κάνει τη διαφορά σε ότι έχει να κάνει με τις βασιλόπιτες. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τότε πρέπει να το κάνετε άμεσα. Η μυστική παλιά συνταγή, που δεν αποκαλύπτεται για τίποτα κάνει τη διαφορά. Πολίτικη, αφράτη και φυσικά μυρωδάτη με πρωταγωνιστές το μαχλέπι και την μαστίχα. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Μισαραλιώτου 14, Αθήνα

Rio

Το τσουρέκι, αυτό που τα έχει όλα θα το βρείτε στο ζαχαροπλαστείο Rio. Γιατί χρησιμοποιεί αυθεντική πολίτικη συνταγή του περασμένου αιώνα κι ένα μυστικό μείγμα μπαχαρικών που απογειώνουν το αποτέλεσμα. Το μαστιχωτό τσουρέκι του Rio είναι τόσο λαχταριστό και ευωδιαστό που δεν θα το αλλάζετε με τίποτα - Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ