Μήπως ασχολείσαι με το τι θα γίνει στο μέλλον και δεν ζεις στο τώρα;

Ζήσε τη στιγμή... ακούγεται αρκετά απλό, αλλά συχνά, μάς είναι δύσκολο να απολαμβάνουμε τη στιγμή.

Έχουμε την τάση να αφιερώνουμε χρόνο, κυρίως στο να σχεδιάζουμε το μέλλον, παρά στο να ζούμε την κάθε μέρα. Δεν δίνουμε χρόνο στο να απολαύσουμε το παρόν. Αυτό είναι λυπηρό, γιατί χάνουμε τόσες όμορφες στιγμές.

Προφανώς και δεν εννοούμε να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στα μελλοντικά σου σχέδια. Αυτό θα ήταν λάθος. Ένας άνθρωπος χωρίς στόχους και όνειρα είναι κενός. Άλλο αυτό κι άλλο το να ασχολείσαι αποκλειστικά με το μέλλον, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

1.Το παρόν είναι η μόνη στιγμή που έχεις τον έλεγχο.
Ανεξάρτητα από το πόσα σχέδια κάνεις, δεν γνωρίζεις ποτέ με βεβαιότητα πώς θα τα φέρει η ζωή. Η στιγμή που ζείς τώρα, είναι η μόνη που μπορείς να ελέγξεις. Μπορείς να επιλέξεις να απολαύσεις το τώρα ή μπορείς να επιλέξεις να χάσεις τη στιγμή. Ο προγραμματισμός για το μέλλον, μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου, αλλά δεν πρόκειται να βελτιώσει την ζωή σου στην παρούσα φάση. Ενώ, το να είσαι σε επαφή με το παρόν, θα σε κάνει να το ζήσεις 100%.

2.Κάθε στιγμή είναι ένα δώρο.
Όσο μακάβριο κι αν ακούγεται, δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανείς πόσο θα ζήσεις. Η επόμενη στιγμή δεν είναι εγγυημένη για κανέναν μας, οπότε γιατί να μην την απολαύσεις; Δεν μπορείς να ζήσεις όσα έχεις τώρα, αν σχεδιάζεις συνεχώς το επόμενο στάδιο της ζωής σου. Μην παίρνεις τίποτα σαν δεδομένο. Σχεδίασε ό,τι είναι απαραίτητο, αλλά όχι εις βάρος αυτού που θα έπρεπε να απολαμβάνεις την παρούσα στιγμή.

3.Θα μειώσεις το άγχος σου.
Το να σκεφτόμαστε πάρα πολύ το μέλλον είναι συχνά αιτία άγχους. Παρόλο που κάποιο μικρό άγχος, μπορεί να είναι εποικοδομητικό, το στρες που προκαλείται από το να μην ζεις τη στιγμή, μπορεί να είναι επιζήμιο για την ψυχική, σωματική και συναισθηματική σου υγεία. Άλλωστε, είναι γνωστή η συμβουλή που δίνουν οι ψυχολόγοι σε περιπτώσεις άγχους: “Μπες στη ροή της καθημερινότητας”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ