Η συνταγή που έδειξε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, κάνει χαμό! Κρέας λουκούμι... (Φωτό)

Μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά.

Υλικά:

  • 6-8 κομμάτια μοσχαρίσιο κότσι (σε φέτες)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 3 καρότα
  • 1 μικρό πράσο
  • 2 ντομάτες
  • 2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 φλ. ζωμό κρέατος
  • 3 -4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 5-6 κόκκους πιπέρι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο σχοινόπρασο

 

Για το σερβίρισμα

  • πουρέ πατάτας
  • γλυκοπατάτες ψητές
  • κολοκύθα ψητή

 

Εκτέλεση:

Για το μοσχάρι κότσι στο φούρνο με κρασί και λαχανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οσομπούκο μοσχάρι κομμένο σε χοντρές φέτες ή οποιοδήποτε κομμάτι μοσχάρι θέλουμε. Αφήνουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ταμπονάρουμε το μοσχάρι να κρατήσει όσο αλεύρι χρειάζεται. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα. Λίγα λίγα, ροδίζουμε τα κομμάτια μοσχαριού και από τις δύο πλευρές. Όσα κομμάτια κρέας ροδίζουν, τα βάζουμε σε βαθύ ταψί ή σε μεγάλη γάστρα.

Στην ίδια κατσαρόλα και στο ίδιο ελαιόλαδο που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε χοντροκομμένα όλα τα λαχανικά εκτός από τις ντομάτες. Τα σοτάρουμε για 6΄-7΄μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε τα λαχανικά με το κόκκινο κρασί. Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών στην κατσαρόλα. Τότε, προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, τους κοκκους από πιπέρι, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και το ζωμό κρέατος. Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε ακόμη για 4- 5΄.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η χρονιά μπήκε νόστιμα γι αυτό ένα σας λέω μόνο😉Φτιάξτε το και απολαύστε το.Η συνταγή που έδειξα σήμερα στην @elenimenegaki❤️🧿είναι στο προφίλ μου,στα stories step by step και στο www.argiro.gr Όταν το φτιάξετε θέλω σχόλια👌😉👉LINK IN BIO and checkout my stories for more. Recipe step by step in stories.Find more recipes in www.argirobarbarigou.com #keepcooking #argirogr #argirobarbarigou #argiro #recipeoftheday #instagood #instamood #instafood #amazing #meat #recipe

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Argiro Barbarigou (@argirobarbarigou) στις

 

Περιχύνουμε το μοσχάρι στο ταψί, με όλα τα λαχανικά και τα υγρά. Σκεπάζουμε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο να μη φεύγει καθόλου ατμός καθώς ψήνεται το μοσχάρι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 30΄. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το μοσχάρι.

Όταν ψηθεί το κρέας και μαλακώσει, περνάμε όλη τη σάλτσα από λεπτή σίτα και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα να βράσει για λίγα λεπτά, μέχρι να πυκνώσει. Αν θέλουμε η σάλτσα να γυαλίζει, προσθέτουμε ένα κομμάτι κρύο βούτυρο αφού την αφαιρέσουμε από τη φωτιά. Ανακινούμε την κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο με την ζεστή σάλτσα.

Σερβίρουμε στο πιάτο πουρέ πατάτας και λαχανικά, προσθέτουμε το μοσχάρι και περιχύνουμε με την υπέροχη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Ευχαριστούμε το argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην ΑθήναBραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.

«Από πολύ νωρίς γοητεύτηκα από τη μαγεία της κουζίνας. Μ’ άρεσαν οι μυρωδιές, οι γεύσεις, οι ήχοι τηςκαι, πολύ αργότερα, µε συνέπαιρνε η ένταση την ώρα της ασταμάτητης δουλειάς, που σε απορροφάει τόσο ώστε το µόνο που σε ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να ικανοποιήσεις αυτούς που θα γευτούν τα πιάτα. Έχω δουλέψει σκληρά, μέχρι τελικής πτώσης, αλλά μέσα από αυτή την κούραση µόνο ικανοποίηση και υπερηφάνεια ένιωσα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νάουσα της Πάρου. Από παιδί στριφογύριζα στην κουζίνα, θέλοντας να έχω ενεργό ρόλο σε ό,τι μαγικό (για τα παιδικά µου µάτια) εξελισσόταν εκεί μέσα». –Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ