Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Να τι μπορεί να μας διδάξει ο Batman για την επιτυχία

Χαρακτήρες από βιβλία, υποθέσεις βιβλίων, σενάρια ταινιών και ήρωες από κινηματογράφο και κόμικ, χρησιμοποιούνται σαν πρότυπα για να διδαχθεί το management, η βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού και η λήψη αποφάσεων σε πολλές επιχειρήσεις του δυτικού κόσμου!

Ο Dark Knight κατά κόσμον, Batman δε γίνεται να μην αποτελεί ένα από αυτά τα πρότυπα, αναφέρει το tsemperlidou.gr.
 
1.Δουλεύει πολύ και μιλάει λίγο.
Οι εκδοχές του Batman στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη είναι πάρα πολλές. Ο κόσμος όμως, έμεινε άφωνος με την τριλογία του Nolan. Σε όλην την τριλογία, ο Σκοτεινός Ιππότης, επιθυμεί να εργάζεται για καλό της πόλης του μακριά από τα φώτα. Δε θέλει «δόξα» για το αληθινό του πρόσωπο (Bruce Wayne) και το μόνο που τον νοιάζει είναι να κάνει καλό στην πόλη του και να είναι αποτελεσματικός. Το ίδιο πρέπει να κάνει ο κάθε άνθρωπος που έχει αναλάβει μια δύσκολη αποστολή ή έχει μεγάλες επαγγελματικές ευθύνες. Τα λόγια, οι υποσχέσεις, οι πολλές περιγραφές και οι διάφορες ενθουσιώδεις ή υπερβολικά αρνητικές κριτικές, δεν έχουν χώρο! Τα έργα μιλάνε δυνατά μόνο στην ησυχία!
 
2.Εμπιστεύεται μόνο λίγους ανθρώπους.
Για να γίνει πραγματικότητα ένα μεγάλο έργο ή μια δύσκολη αποστολή, χρειαζόμαστε συμμάχους και φίλους. Ανθρώπους που μπορούν να αφουγκραστούν τις αγωνίες μας και να μας βοηθήσουν για την επίτευξη των στόχων μας. Ο Alfred, ο οικονόμος του Batman, είναι ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του ήρωα. Μαζί με αυτόν και ένας τίμιος και αποτελεσματικός αστυνομικός. Μια μικρή, ευέλικτη και αποτελεσματική ομάδα θα είναι πάντα ο «πολιορκητικός κριός» ενός ηγέτη. Οι συμβουλές τους και το ενδιαφέρον τους (ανθρώπινο) για εκείνον, είναι πράγματα απαραίτητα για να τον κάνουν να νιώθει οτι δεν είναι ξεκρέμαστος.
 
3.Μετατρέπει την αποτυχία σε θρίαμβο.
Η ιστορία του Bruce Wayne και το πώς αποφάσισε να γίνει «Άνθρωπος Νυχτερίδα» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ένας φόβος του από παιδικό ατύχημα προς τις νυχτερίδες, τον έκανε να χάσει τους γονείς του καθώς τους πίεσε να βγουν από ένα θέατρο στην παράσταση του οποίου κάποιος υποδυόταν τη νυχτερίδα. Οι γονείς μαζί με τον μικρό Bruce, βγήκαν έξω από το θέατρο και ένας ληστής τους δολοφόνησε μπροστά του. Ο Batman δημιουργήθηκε ουσιαστικά από αυτόν τον πόνο. Οι δύσκολες στιγμές, οι αποτυχίες και οι απώλειες διαχειρίζονται πολύ διαφορετικά από τις ισχυρές προσωπικότητες. Προσπαθούν να «ξεσπάσουν» δημιουργικά και να προσφέρουν.
 
4,Giver και όχι Taker. Να δίνεις, όχι να παίρνεις.
Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε μια ισχυρή προσωπικότητα πολύ συγκεκριμένα! Σαν νικητή που παίρνει αυτό που θέλει και πάντα θα βρει τον τρόπο να το κάνει. Πιστεύουμε οτι ο ισχυρός ξέρει να παίρνει. Ο Batman μάς δίνει μια πολύ διαφορετική οπτική αναφορικά με τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν ευθύνες και δύσκολες αποστολές. Ο Batman ξέρει να δίνει. Προσφέρει και δεν επιθυμεί να πάρει. Αυτός είναι και ο λόγος που έβαλε τη μάσκα. Δίνει χωρίς να περιμένει να πάρει. Έχει αφιερώσει τη ζωή του σε έναν σκοπό και αυτός ο σκοπός τον γεμίζει. Νιώθει απαραίτητος για τους άλλους γύρω του. Οι αποτελεσματικοί άνθρωποι που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις, αυτό έχουν σαν διαφορά από άλλους που δεν απολαμβάνουν τελικά την επιτυχία. Ξέρουν να μοιράζονται, να προσφέρουν και να δίνουν!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ