Βίντεο: Το μωράκι της Μέγκαν θα έχει βασιλικό τίτλο; - Γιατί δεν έχει δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ τέτοια εντολή ακόμα ;

Θα έχει τον τίτλο της "αυτού υψηλότητος";

Όταν ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ υποδεχθούν το πρώτο τους παιδί την άνοιξη, το μωράκι τους θα γίνει ο πιο διάσημος άνθρωπος στον κόσμο. Ωστόσο ενώ η Μέγκαν και ο Χάρι μετράνε τις μέρες μέχρι την γέννηση του παιδιού τους, επικρατεί μια έντονη φημολογία για το αν το μωρό τους θα έχει βασιλικό τίτλο  (HRH "αυτού εξοχότητα").

Οι ευτυχισμένοι μέλλοντες γονείς δεν έχουν λάβει ακόμα τέτοια άδεια από την βασίλισσα Ελισάβετ. Περισσότερο από έναν αιώνα πριν, ο βασιλιάς Γεώργιος Β' με σχετικό διάταγμα αποφάσισε ότι μόνο ο μεγαλύτερος γιος, του μεγαλύτερου γιου του Πρίγκιπα της Ουαλίας δικαιούται την τιμή. Οποιοσδήποτε άλλος από τα μεγάλα-εγγόνια του μονάρχη δεν μπορεί να έχει βασιλικό τίτλο.

Τον Δεκέμβριο του 2012, χρησιμοποιώντας τη Letters Patent - μια μέθοδο με την οποία ο μονάρχης μπορεί να δώσει εντολές χωρίς να εμπλέκεται στο Κοινοβούλιο - η Βασίλισσα ανακοίνωσε ότι όλα τα παιδιά του Ουίλιαμ  και της Κέιτ θα ήταν HRH, όχι μόνο ο μεγαλύτερος γιος.

Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει δώσει τέτοια εντολή για το μωρό της Μέγκαν και του Χάρι που πρόκειται να γεννηθεί σε λίγους μήνες. Ένας από τους πιο πιθανούς λόγους είναι ότι ο πρίγκιπας Χάρι στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θέλει "το παιδί του να έχει μια κανονική ζωή".

 Ο δούκας του Σάσεξ, δήλωσε το 2017: «Είμαι αποφασισμένος να έχω μια σχετικά κανονική ζωή και αν είμαι αρκετά τυχερός για να αποκτήσω παιδιά,θα ήθελα κι αυτά να ζήσουν έτσι. Δεν θέλω να είμαστε απλώς μια παρέα διασημοτήτων αλλά να χρησιμοποιούμε το ρόλο μας για καλό σκοπό. "

Είναι επίσης γνωστό ότι ο πρίγκιπας Κάρολος θέλει μια μικρότερη βασιλική οικογένεια. «Ο Κάρολος ίσως αποφάσισε ότι μόνο τα παιδιά του μεγαλύτερου γιου του πρέπει να είναι HRH», λέει μια βασιλική πηγή σύμφωνα με την Daily Mail

Εάν η Μέγκαν κι ο Χάρι αποκτήσουν γιο, θα έχει το επώνυμο Mountbatten-Windsor και θα είναι γνωστός ως  ο κόμης του Dumbarton - ο δευτερεύων Σκωτσέζικος τίτλος του δούκα του Σάσεξ. Έαν αποκτήσουν κόρη θα είναι η Λαίδη Mountbatten-Windsor.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ