Γιάννης Καλλιάνος: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει και πόσο - Χιονόπτωση μέχρι και στη Γλυφάδα

Οι προβλέψεις του μετεωρολόγου.

Ο Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως ήρθε η ώρα της Αττικής να «ντυθεί» στα λευκά σήμερα (07/01) κι αύριο (08/01) λόγω της κακοκαιρίας «Τηλέμαχος».

Ο μετεωρολόγος, σε δηλώσεις του στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6», είπε: «από τα νότια της Χαλκιδικής περιμένουμε χιονοπτώσεις σήμερα, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, στη Μαγνησία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά, δηλαδή στην Ανατολική Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Αττική, στην Πελοπόννησο πάνω από τα 300 μέτρα, στα Επτάνησα κατά περιόδους στο κεντρικό Ιόνιο, και έρχεται η σειρά και του Αιγαίου, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ακόμα και στα Δωδεκάνησα. Στην Αττική θα ξεκινήσει να χιονίζει το πρωί σε βορειοανατολικές περιοχές που βλέπουν προς την Εύβοια, γιατί η Εύβοια θα δεχθεί σήμερα το περισσότερο χιόνι και ό,τι αφήνει το όρος Δίρφη να περνάει θα πέφτει στην Αττική. Κατά το μεσημεράκι έρχονται χιόνια στα βόρεια του νομού και αργότερα το απόγευμα στα βόρεια προάστια, ενώ αργά το βράδυ και τα μεσάνυχτα προς το ξημέρωμα θα χιονίσει και σε άλλες περιοχές του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Αττική».

Σε ποιες περιοχές θα το «στρώσει»

Ο Γιάννης Καλλιάνος χαρακτήρισε «δύσκολη» την πρόβλεψη για την Αττική λόγω του ιδιαίτερου μικροκλίματός της, αλλά ανέφερε τις προγνώσεις των καιρικών μοντέλων.

Έτσι, σύμφωνα με αυτές, ο κ. Καλλιάνος δήλωσε: «Από το Ολυμπιακό Στάδιο και βορειότερα θα έχουμε χιονόστρωση κατά τμήματα, στην Κηφισιά, στην Εκάλη, στην Πεντέλη και αλλού. Στο κέντρο θα έχουμε χιονόπτωση, νοτιότερα θα έχουμε χιονόνερο ίσως και πρόσκαιρη χιονόπτωση, ακόμα και στη Γλυφάδα, μετά τα μεσάνυχτα απόψε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ