Αυτό είναι το μοντέρνο παστίτσιο που παρουσίασαν οι New York Times - Πλήθος τα αρνητικά σχόλια αλλά...

Γιατί η συνταγή προκάλεσε πόλεμο στα social media; 

Μια πιο μοντέρνα παραλλαγή του ελληνικού παστίτσιου αποφάσισαν να δημοσιεύσουν οι New York Times.

Συγκεκριμένα, πρόσθεσαν στην συνταγή αρνίσιο κιμά αντί για μοσχαρίσιο, πέννες αντί για τα κλασικά χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο και υπερβολικά πολλή ντομάτα.

Αυτό δεν άρεσε και πολύ στους χρήστες των social media οι οποία απάντησαν με αρνητικά σχόλια κάτω από το post των New York Times

.

Φυσικά η πρόθεσή τους δεν ήταν να προσβάλλουν την ελληνική κουζίνα, αλλά να μας δείξουν κάτι καινούργιο.

Εξάλλου η ελληνική κουζίνα είναι ανοιχτή σε νεωτερισμούς και πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από τους master της γαστρονομίας.

Στο κάτω – κάτω πρέπει να ανανεωθεί το brand της ελληνικής κουζίνας.

Δείτε την συνταγή των New York Times

Υλικά

Πέννες

Για τον κιμά:

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κιλά κιμά αρνίσιο

1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού κανέλα

αλάτι kosher, μαύρο πιπέρι

1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους

Για τη μπεσαμέλ:

2½ φλιτζάνια γάλα πλήρες

4 κουτ. σούπας βούτυρο αλατισμένο

¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο

1½ φλιτζάνι Pecorino τριμμένο ή παρμεζάνα