Μέρκελ σε Τσίπρα: Η Ελλάδα πέρασε δύσκολα αλλά τα κατάφερε

«Φρούριο» η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ!

Στην Αθήνα έφθασε λίγο πριν τις 17:30 η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ. Αυτή την ώρα συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συζητήσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δηλώσεις του κ. Τσίπρα και της κας Μέρκελ στους εκπροσώπους του Τύπου.

«Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον περασμένο χρόνο, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο» τονίζει η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ σε αποκλειστική δήλωσή της στην «Καθημερινή», ενόψει της επίσκεψή της στην Αθήνα.

 

 

«Προσβλέπω με χαρά στην επίσκεψή μου στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σε καλές συνομιλίες και ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν στενούς δεσμούς τόσο μέσω πλήθους διμερών σχέσεων όσο και ως εταίροι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», τονίζει η κ Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, αναγνωρίζει στη δήλωσή της ότι «τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για πολλά χρόνια στην Ελλάδα» για να σημειώσει, ωστόσο, ότι «η Ευρώπη έδειξε με τα τρία προγράμματα βοήθειας την αλληλεγγύη της και στήριξε την Ελλάδα στη μεταρρυθμιστική της πορεία προς τη δημοσιονομική και οικονομική σταθερότητα» , επισημαίνοντας ότι «αυτό θα έπρεπε να αποτελέσει κίνητρο για το μέλλον». Suddeutsche Zeitung: Προεκλογική βοήθεια της Μέρκελ στον Τσίπρα

Τέλος, διαβεβαιώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι "η Ελλάδα στην πορεία της αυτή, μπορεί να συνεχίσει να βασίζεται στην εταιρική σχέση και στη φιλία της με τη Γερμανία".

Κατά την επίσκεψή της κλειστοί θα είναι οι εξής δρόμοι:

Από 06:00 ώρα της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου 2019 μέχρι και την 16:00 ώρα της ιδίας:

(1) Στην περιοχή του δήμου Αμαρουσίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη (από συμβολή με Λ. Κηφισίας) - δεξιά Πιτταρά - δεξιά Αμαρυσίας Αρτέμιδος - συνέχεια Παραδείσου - δεξιά Αιγιαλείας - δεξιά Κατίνας Παξινού - συνέχεια Καλομοίρη - δεξιά Ριζαρείου (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

(2) Στην περιοχή του δήμου Χαλανδρίου που περικλείεται από τις οδούς/ λεωφόρους: Λ. Κηφισίας (από τη συμβολή με τη Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) - δεξιά Παλαιολόγου - δεξιά Εθνικής Αντιστάσεως - αριστερά Ιωάννου Αποστολόπουλου - δεξιά Τζαβέλλα - αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως (μέχρι τη συμβολή με Λ. Κηφισίας), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων και πεζοδρομίων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ