Tην Κυριακή στις 10.30 το πρωί το κρίσιμο τετ-α- τετ Τσίπρα - Καμμένου - Στην συνέχεια ο Πάνος Καμμένος θα δώσει συνέντευξη τύπου

Ραγδαίες εξελίξεις

Η κρίσιμη  συνάντηση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για το μέλλον της συγκυβέρνησης θα γίνει τελικά την Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Και τούτο παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, πληροφορίες από το στρατόπεδο των ΑΝΕΛ έκαναν λόγο για ραντεβού των δύο αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και τον κάλεσε στο Μαξίμου την Κυριακή για να πραγματοποιήσουν το ραντεβού τους που είχε αναβληθεί από την περασμένη Παρασκευή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει με τον Πάνο Καμμένο και την Παρασκευή το βράδυ και είχαν κάνει μια πρώτη συνεννόηση να συναντηθούν τη Δευτέρα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν ήθελε να συντηρείται αυτό το κλίμα αβεβαιότητας και να εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση διάφορες διαρροές και έτσι αποφάσισε να επισπεύσε το ραντεβού για την Κυριακή το πρωί. 

Το πολιτικό θρίλερ διαρκείας που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ημέρες για το μέλλον της συγκυβέρνησης, πήρε πάντως χθες μια ιδιαίτερη τροπή, αφού ο Πάνος Καμμένος, αφού εισέπραξε μια πολιτική ήττα στο εσωτερικό του κόμματός του κατά τη διάρκεια της ΚΟ των ΑΝΕΛ, προχώρησε σε μερική υπαναχώρηση της σκληρής γραμμής περί “ανένδοτου”, διαχωρίζοντας τη συμφωνία των Πρεσπών από την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

«Η μόνη διαφορά μας στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι το όνομα της Μακεδονίας. Τα υπόλοιπα λύνονται κοινοβουλευτικά. Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με την συμφωνία των Πρεσπών όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις των οργάνων των ΑΝΕΛ και θα ενημερώσω τον πρωθυπουργό» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter.

Είχε προηγηθεί μια συνεδρίαση της ΚΟ με έντονο παρασκήνιο, αφού σε αυτήν ο αρχηγός των ΑΝΕΛ φέρεται να ζήτησε εξουσιότηση από τους βουλευτές να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα την απόσυρση όλων των υπουργών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να την λάβει, αφού η πλειονότητα των παρόντων εμφανίστηκε αρνητική και έτσι το θέμα δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία.

Παρά το γεγονός ότι πηγές των ΑΝΕΛ έσπευσαν αργότερα να μιλήσουν για “αποκηύματα φαντασίας” οι τριγμοί και οι φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα είναι πλέον παραπάνω από εμφανείς.

Συνέντευξη τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Κυριακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Καμμένος θα δώσει τη συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ