Αποσύρονται εμφιαλωμένα νερά λόγω ανίχνευσης βακτηρίου

Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Την άμεση απόσυρση από την ελληνική αγορά των επιτραπέζιων εμφιαλωμένων νερών «Aquarius», «Hydrozyn», «Νεράκι» και «Thassos Crystal Water» απαίτησε από την εμφιαλώτρια εταιρεία Κοσμίδης Δ.- Λίτας Α. Ο.Ε.-Δ.Δ. Ροδίτης Κοζάνης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε τέσσερις δειγματοληψίες επιτραπέζιων νερών, εμφιαλωμένων σε πλαστικές φιάλες των 18,9 λίτρων, για έλεγχο μικροβιακών παραμέτρων.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις, που διενεργήθηκαν από τη χημική υπηρεσία Σερρών, σε όλα τα δείγματα ανιχνεύθηκε το βακτήριο «Pseudomonas aeruginosa/Πυοκυανική Ψευδομονάδα».

Καθένα από τα δείγματα χαρακτηρίστηκε ως «μη σύμφωνο – μη ασφαλές». Αναλυτικότερα, η επωνυμία των προϊόντων τα οποία εμφιαλώνονται από την ανωτέρω εταιρεία:

  • «Aquarius», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-Ημερομηνία παραγωγής 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.

  • «Hydrozyn», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: Επιτραπέζιο νερό-L 211-Ημερομηνία παραγωγής
  • 23.7.12– Ημερομηνία λήξεως 23.7.13.

  • «Νεράκι», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120-Ημερομηνία παραγωγής
  • 19.7.12– Ημερομηνία λήξεως 19.7.13.

  • «Thassos Crystal Water», το οποίο έφερε τις ενδείξεις: «Επιτραπέζιο νερό-L 20120– Ημερομηνία παραγωγής 14.7.12– Ημερομηνία λήξεως 14.7.13.

Από την πλευρά της εταιρείας «Hydrozyn», ο κ. Βασίλης Γκατζέλης αμφισβητεί την αξιοπιστία των μετρήσεων του ΕΦΕΤ καθώς, όπως είπε, αυτές δεν έγιναν στη μονάδα παραγωγής αλλά σε σημείο διανομής όπου είναι αμφίβολες οι συνθήκες υπό τις οποίες είναι εμφιαλωμένες οι φυάλες νερού.

Διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του κάνει καθημερινές αναλύσεις στο εργοστάσιο παραγωγής, χωρίς να έχει εντοπιστεί μέχρι σημέρα το παραμικρό όσον αφορά την ποιότητα του νερού. Ανέφερε, τέλος, ότι ο ΕΦΕΤ δεν επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής ούτε ενημέρωσε την εταιρεία για τους ελέγχους που έγιναν εκτός του εργοστασίου.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ