Βίντεο: Δημήτρης Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει τη θητεία της

Πρωτοβουλία υψηλού πολιτικού συμβολισμού αλλά και μεγάλου πολιτικού ρίσκου χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την κίνηση του πρωθυπουργού να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, κάνοντας λόγο για καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις.

«Στις κρίσιμες στιγμές αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή για να υπάρχουν καθαρές λύσεις και καθαρές απαντήσεις. Ο πρωθυπουργός θέτει όλους τους βουλευτές και πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους» επισήμανε ο Δ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της.

Όπως είπε, εφόσον η κυβέρνηση απολάβει της εμπιστοσύνης της Βουλής με όρους απόλυτης πλειοψηφίας τότε είναι «προφανές ότι ο στόχος είναι να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική μας θητεία διότι  έχουμε μπροστά μας μία σειρά από μεγάλες πολιτικές προκλήσεις που πρέπει να ανταπεξέλθουμε.

Πρόκειται για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, την αύξηση του κατώτατου μισθού και το νόμο της πρώτης κατοικίας που θα πρέπει να ξεδιπλωθούν σε ένα διάστημα 8 μηνών, μέχρι τον Οκτώβριο». Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν πρέπει να συνδυάζεται η ψήφος εμπιστοσύνης με τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, «είναι δυο εντελώς διαφορετικές ψηφοφορίες και η μία δεν προεξοφλεί την άλλη».

«Η εμπιστοσύνη που ο πρωθυπουργός ζητά από τη Βουλή δεν είναι απλά και μόνο προς το πρόσωπό του αλλά για να ολοκληρώσει η κυβέρνηση το έργο της. Η ομοιογένεια δηλαδή της κυβερνητικής πλειοψηφίας συγκροτείται στη βάση του πολιτικού της σχεδίου: Συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με την Εκκλησία, ενίσχυση των εργαζομένων με την αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, δημιουργία συνθηκών για την ελάφρυνση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Με λίγα λόγια ο πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ώστε αυτή η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της με το πολιτικό στίγμα που έχει δώσει μέχρι σήμερα: αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας και δημιουργία όρων ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και αποκατάστασης των αδικιών της περιόδου της κρίσης. Με αυτό το πολιτικό στίγμα θα προχωρήσουμε. Τα του ενδεχόμενου ανασχηματισμού θα τα κρίνει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός» υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Βλέπουμε ότι δημιουργείται ένα πολιτικό ρεύμα ανθρώπων που προέρχονται από την κεντροαριστερά οι οποίοι βλέπουν ότι η μοναδική προοδευτική πολιτική δύναμη στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να λειτουργήσει ως κορμός γύρω από τον οποίο θα συγκροτηθεί ένα μεγάλο προοδευτικό αριστερό ρεύμα μέσα στην κοινωνία» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιμέρους επαφές του Αλ. Τσίπρα με βουλευτές. «Συναλλαγές και ανταλλάγματα δεν υφίστανται. Αυτά είναι ανοησίες. Οι βουλευτές ψηφίζουν με τη συνείδησή τους.

Η συζήτηση περί ανταλλαγμάτων γίνεται μάλλον από αυτούς που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αν είναι έτσι τότε να μας εξηγήσουν για τους κκ. Φωτήλα, Μάρκου, Θεοχάρη τι ανταλλάγματα τους έδωσαν.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συγκροτηθούν όταν θα βαδίζουμε πια στη διαδικασία των εκλογών. Έχουμε πάρα πολύ χρόνο έως τότε» τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος και εξέφρασε σφοδρή επίθεση στον Κ. Μητσοτάκη για τη στάση του ίδιου και της ΝΔ.

«Ακούω τον κ. Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια να προαναγγέλλει διαρκώς πρόωρες εκλογές, θυμίζοντας παραθρησκευτικούς ηγέτες στις ΗΠΑ που προαναγγέλλουν κάθε μήνα το τέλος του κόσμου και όταν δεν επιβεβαιώνονται, προβαίνουν σε απονενοημένα διαβήματα με τις σέχτες τους. Ο Μητσοτάκης συνεχίζει να βρίσκεται σε αυτήν τη λογική, μετατρέπει την επιθυμία του σε πολιτική εκτίμηση» σημείωσε με νόημα ο Δ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Θυμηθείτε τι μας έλεγε ο κος Μητσοτάκης ότι δεν τολμάμε να ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Εμείς τολμήσαμε. Αντιθέτως εκείνος που δεν τόλμησε να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας είναι ο κος Μητσοτάκης γιατί δεν θέλει αυτή η κυβέρνηση να αποχωρήσει πριν πάρει το δρόμο της η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κος Μητσοτάκης θέλει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών απλά δεν τολμά . Διότι είναι ένας ανεύθυνος πολιτικός που δεν έχει το σθένος να υπερασπιστεί μια πολιτική που στο βάθος του μυαλού του γνωρίζει ότι είναι για το εθνικό συμφέρον. Κι αυτό γιατί έχει γίνει το παρακολούθημα της ακροδεξιάς ομάδας των Σαμαρά, Βορίδη, Γεωργιάδη που τον καθοδηγούν εδώ και 1 χρόνο στη συγκεκριμένη πολιτική κατεύθυνση. Ο κος Μητσοτάκης φοβάται και μετατοπίζοντας τη ΝΔ προς μια ακροδεξιά πολιτική κατεύθυνση, βάζει το μικροκομματικό συμφέρον του πάνω από το συμφέρον της χώρας».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Π. Καμμένου, ο οποίος είχε ζητήσει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ότι ακούγονται αρκετά παράδοξα δημοψηφίσματα σε ζητήματα που αφορούν την ονομασία μιας άλλης χώρας.

«Αυτό που άλλαξε από τις δηλώσεις μου ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει ως κυβέρνηση ανοχής είναι ότι ο κος Καμμένος επέλεξε όχι απλώς να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά και να δηλώσει ότι δεν τη στηρίζει πια.

Τσίπρας και Καμμένος επί 4 ολόκληρα χρόνια μαζί έδωσαν μάχες και αγώνες. Δεν ήταν μια ευκαιριακή σχέση αλλά για ένα πολιτικό σχέδιο που υλοποιήθηκε και κατέληξε με δεδομένη τη διαφωνία του κου Καμμένου επί της Συμφωνίας των Πρεσπών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ