Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 63χρονο που έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές να μην ψηφίσουν τις Πρέσπες

Για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος. 

Δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης και της Βουλής, ασκήθηκε σε βάρος του 63χρονου που κατηγορείται ότι έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές των ΑΝΕΛ και ανεξάρτητους να μην ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο άνδρας σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ συνελήφθη, χθες στο βράδυ, στο Παγκράτι.

Πρόκειται για 63χρονο πρώην ναυτικό, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά, όπως λέει ο ίδιος, δεν είναι ενταγμένος σε κάποιον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο και οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη το πρωί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 63χρονος ισχυρίζεται ότι αποφάσισε να στείλει τα μηνύματα έπειτα από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Διευκρινίζεται ότι τα μηνύματα του 63χρονου είναι μόνο λεκτικά και δεν προκύπτει να έχουν σχέση με άλλα που έχουν και εικόνες, με ακραία βία. Ωστόσο, επειδή εκτοξεύει απειλές αποκαλώντας τούς αποδέκτες «προδότες που θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν την Συμφωνία», πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε ότι έστειλε μήνυμα στην κ. Παπακώστα. Όπως λέει: «με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα να μην τολμήσει να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ