Σαουδική Αραβία - Καναδάς: Έτρωγε ξύλο από την οικογένεια , το έσκασε, την αποκήρυξαν, νέα ζωή, νέος κόσμος (φωτό)

Η νέα ζωή της Ραχάφ

Η νεαρή Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν από την Σαουδική Αραβία που διέφυγε από την οικογένειά της και σήμανε συναγερμό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως υποψήφια προς απέλασιν μετά την σύλληψή της στην Ταϊλάνδη, έφθασε στο Τορόντο, όπου την υποδέχθηκε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ.

Η 18χρονη από την Σαουδική Αραβία η οποία δήλωσε ότι έχει υποστεί φυσική και ψυχική βία από την οικογένειά της σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ έλαβε άσυλο από τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

«Δεν αμφιβάλλω ότι σύντομα θα την φροντίσουν οι καναδικές αρχές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα κάνουν τα αναγκαία για να επαναλάβει τις σπουδές της, οι οποίες διακόπηκαν υπό την πίεσιν της οικογένειάς της», δήλωσε ο γάλλος δικηγόρος της Φρανσουά Ζιμερέ.

Μετά την διεθνή κινητοποίηση που προκάλεσε η υπόθεσή της Ράχαφ Μοχάμεντ αλ-Κούνουν, ετέθη υπό την προστασία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ταϊλάνδη και αίτηση για άσυλο διαβιβάσθηκε από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προς πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστραλία.

Πλέον η νεαρή κοπέλα έχει ξεκινήσει μια νέα, ελεύθερη ζωή. Μάλιστα ανέβασε στο Snapchat μια φωτογραφία από το πρώτο το της πρωινό με μπέικον και μια ακόμα που τη δείχνει να κρατάει έναν καφέ από τα Starbucks με φόντο τα ακάλυπτα πόδια της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ