Μια ωραία ιστορία για να χαλαρώσετε: Δύο παιδιά στη Νορβηγία βρήκαν ένα μπουκάλι που είχε σταλεί πριν από 17 χρόνια και ταξίδεψε 1.300 χιλιόμετρα!

Στον εντοπισμό μιας βρετανίδας γυναίκας, έχει προχωρήσει μία οικογένεια από τη Νορβηγία, καθώς βρήκε ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που χρονολογείται από το 1996.

Στον εντοπισμό μιας βρετανίδας γυναίκας, έχει προχωρήσει μία οικογένεια από τη Νορβηγία, καθώς βρήκε ένα μήνυμα σε ένα μπουκάλι που χρονολογείται από το 1996.
Το σημείωμα γραμμένο από την τότε 12χρονη Λορέτα Μπρουκς, από το Λονδίνο, ξεβράστηκε στην πόλη Ράνεσετ της Νορβηγίας τον περασμένο Απρίλιο και το βρήκαν δύο αδέρφια, σύμφωνα με το BBC.



Η Μία και ο Μάρτιν Ρόνταλ, ηλικίας 10 και 8 ετών, το εντόπισαν την ώρα που περπατούσαν με τους γονείς τους, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν ακόμη τον αποστολέα παρ' όλες τις προσπάθειές τους στα social media.

«Η εύρεση ενός γράμματος σε ένα μπουκάλι είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Είναι σαν να βρήκαν έναν μυστικό θησαυρό» δήλωσε ο πατέρας των παιδιών, Γκάναρ.
«Τα παιδιά μιλούσαν για κυνήγι θησαυρού, ενώ η ανακάλυψη ενός μηνύματος που είχε ταξιδέψει σε όλη τη Βόρεια Θάλασσα επί 16 χρόνια, ήταν μια μοναδική εμπειρία γι' αυτά. Δοκιμάσαμε όλες τις επιλογές που μπορούσαμε να σκεφτούμε για να εντοπίσουμε τη Λορέττα».
Δεν είναι γνωστό από πού ξεκίνησε το ταξίδι του μπουκαλιού που περιείχε το γράμμα, με ημερομηνία 14 Ιουλίου 1996, αλλά πιθανότατα ταξίδεψε πάνω από 1.300 χιλιόμετρα από την Αγγλία μέχρι τη Νορβηγία.



Η Μία και ο Μάρτιν εντόπισαν το πλαστικό μπουκάλι κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στους παππούδες τους, στις διακοπές του Πάσχα, που ζουν στη δυτική ακτή της Νορβηγίας.

«Βρίσκονταν περίπου 4 μέτρα μακριά από το μπουκάλι, αλλά μπορούσαν να δουν ότι υπήρχε μέσα ένα μήνυμα» είπε ο κ.Ρόνταλ. «Βρισκόταν στριμωγμένο μέσα σε βράχια που γλιστρούσαν».

Στο σύντομο γράμμα, η Λορέττα περιγράφει τον εαυτό της ως «το κορίτσι από την Αγγλία». «Δεν ξέρω ποιος είσαι, αλλά τέλος πάντων… Ποιο είναι το όνομά σου; Στείλε μου γράμμα» έγραφε η επιστολή.

Ο κ.Ρόνταλ δήλωσε: «Η Μία ήταν γοητευμένη από τη σκέψη πως ένα 12χρονο κοριτσάκι θα μπορούσε να γίνει φίλη της. Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να καταλάβει πως πλέον η Λορέττα δεν είναι 12 χρονών».

Η Λορέττα όμως δεν έγραφε την πλήρη διεύθυνσή της στο γράμμα, παρά μόνο κάτι που πιθανότατα είναι ένας ατελής ταχυδρομικός κώδικας.

Έγραψε τη διεύθυνσή της είτε ως Λονδίνο E436 ή E 43G Λονδίνο, Αγγλία, γεγονός που υποδηλώνει πως ζούσε στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Παρά την έλλειψη στοιχείων, η οικογένεια αποφάσισε να στείλει μια απάντηση, μαζί με ένα αντίγραφο του πρωτότυπου γράμματος και το αρχικό μπουκάλι.

«Πρόσθεσα τη διεύθυνσή μας και μια εξήγηση στο φάκελο, αλλά δεν είχαμε κανένα νέο» δήλωσε ο κ.Ρόνταλ.

«Φυσικά, υπάρχει πιθανότητα η Λορέττα να έχει μετακομίσει και ίσως να έχει αλλάξει το όνομά της. Προσπαθήσαμε όμως να την εντοπίσουμε χρησιμοποιώντας το Facebook, το Linkedin και άλλες διαδικτυακές επιλογές».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ